Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  6:14 πμ
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 22:46

Πως έζησε το Sparta City Ultra μια Αγρινιώτισα δρομέας με την παρέα της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια τεράστια εμπειρία μαζί με σημαντικούς υπερμαραθωνοδρόμους από την Ευρώπη έζησαν δυο φίλες δρομείς, η Λάουρα Ροκοπάνου (απο το Αγρίνιο) και η Δώρα Φιφλή (Σπαρτιάτισσα δρομέας του ΑΠΣ Καλλισθένης) στο Sparta City Ultra των 24 ωρών, αγώνα που έχει να κάνει με αγώνες 6 ωρών, 12 ωρών και 24 ωρών, χωρίς στάσεις!

Το γεγονός γίνεται από το άγαλμα του Λεωνίδα, στη Σπάρτη, οι αγώνες διεξάγονται εντός του αστικού ιστού της πόλης και αποτελούν ευκαιρία διεκδίκησης ορίου, για πρόκριση στο γνωστό Σπάρταθλον. Διοργανωτές είναι οι Σπαρτιάτες Δρομείς, ενώ τους αγώνες υποστηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου Σπάρτης, αλλά και ο ίδιος ο δήμος Σπάρτης.

Αναφέρει η Αγρινιώτισσα δρομέας Λάουρα Ροκοπάνου στον λογαριασμό της στο facebook :

“Ήμουν εκεί στον μοναδικό αυτού του είδους αγώνα στον κόσμο που γίνεται εντός πόλεως από το άγαλμα του Λεωνίδα μέχρι την περικεφαλαία του στην Σπάρτη, απόσταση 2 km με την μορφή πέρα- δώθε ! Με μερικούς από τους καλύτερους υπερμαραθωνοδρόμους της Ευρώπης και αθεράπευτα ψυχάκες να διανύουν αυτή την απόσταση 24 ώρες δοκιμάζοντας όλα τα σωματικά και ψυχικά όρια μου! Τίποτα αυτά δεν θα είχε συμβεί εάν όμως δεν είχα τα μοναδικά support μου Γεωργία Πουλάκου, Σταμάτη Κουρκουλη, Φωτεινή Πρεβενά καιΤζένη Kοντραφούρη να μας ταΐζουν, να μας αλλάζουν να μας φροντίζουν και στις 24 ώρες ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο!

Φυσικά βάζω και την θεότρελη Δώρα Φιφλή που μαζί με εμένα το τολμήσαμε και με καθοδήγησε γι΄ αυτή την απόλυτη εμπειρία μου. Στομαχικές διαταραχές στο 23 km- που το λύσαμε, στο 35 km φουσκάλες στο δεξί μου πόδι, από το 45 πιάσιμο τεράστιο στο αριστερό, από το 60 μέχρι το τέλος του αγώνα το πήγαινα με ένα πόδι και αυτό κουτσό! 112 χιλιόμετρα ο πρώτος μου δρόμος μεγάλης απόστασης είναι γεγονός! Ήθελε ψυχή, είχε πόνο, κρύο αέρα που κράτησε 24 ώρες, που δεν μπορώ να τον περιγράψω! Όμως στο τέλος τα κατάφερα, σας ευχαριστώ πραγματικά αγαπημένη Λακωνία. Μολών Λαβέ!”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 755 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 10:02
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News