Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:07 μμ
 
wm small
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 22:12

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης είχαν τις στιγμές τους στο κρύο Αγρίνιο, όμως δεν βρήκαν γκολ νίκης και έτσι σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα έμειναν στο 0-0.

Την... κλασική τους ισοπαλία έφεραν απόψε (5/2) Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση του Αγρινίου δεν είχε σκορ και έτσι δεν ανέδειξε νικητή η 8η από τις 12 τελευταίες τους αναμέτρήσεις.

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Κοντογιάννη κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Λάρσον, Μαλή, Χουχούμη στην άμυνα, τους Μλάντεν, Ντουάρτε, Κολοβό στον άξονα, τους Σενγκέλια, Μόρσεϊ στα άκρα και τον Πέδρο στο «9».

Για τους Αρκάδες ο Παπαδόπουλος ήταν στο τέρμα, οι Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνο, Αλβάρες στην άμυνα, οι Αλάγκμπε, Σανταφέ στα «6αρο-8άρια», οι Σίτο, Κρέσπι στα «φτερά» και ο Μπαρτόλο κοντά στον Μπαράλες που βρίσκονταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Κοντογιάννης το «πρόσωπο» του πρώτου ημιχρόνου

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα και το ότι ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ αντικατοπτρίζει, σε μεγάλο βαθμό, την εικόνα του. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα «κλικ» την κατοχή και ήθελαν να φανούν απειλητικοί με τον Ζοάο Πέδρο (πήρε μεταξύ άλλων μία επικίνδυνη κεφαλιά σε στατική μπάλα), ενώ οι φιλοξενούμενοι τους «περίμεναν» και με κοντά τις γραμμές τους έψαχναν την κόντρα. Ετσι πήγαμε σε (πολύ) σετ παιχνίδι, που πάντως ανέδειξε ένα νέο πρόσωπο.

Ο λόγος για τον Κοντογιάννη, τον 20χρονο πορτιέρε του Παναιτωλικού που υπερασπίστηκε την εστία του για πρώτη φορά σε επίσημο ματς και παράλληλα ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία. Ο πιτσιρικάς επενέβη σωστά σε δυο-τρεις περιπτώσεις όπου οι Αρκάδες θέλησαν να «γεμίσουν» στα καρέ του ή να παίξουν παράλληλα και αντέδρασε καίρια στη μόνη «καθαρή» ευκαιρία του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα. Πιο συγκεκριμένα στο 44', όταν οι Αρκάδες άπλωσαν το παιχνίδι τους, οι Μπαράλες, Μπαρτόλο έπαιξαν με τη μία και ο Κρέσπι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά εκείνος έπεσε στη δεξιά του γωνία και έβγαλε το σουτ/πλασέ του.

Από μία αναγκαστική αλλαγή οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα

Πριν το δεύτερο μισό οι ομάδες προχώρησαν από μία αναγκαστική αλλαγή, αφού για τα «καναρίνια» ο Μαλής αντικαταστάθηκε ελέω ενοχλήσεων, ο Μάρτενσον πέρασε στον άξονα και ο Μλάντεν στα στόπερ, ενώ για τους Αρκάδες ο Μπαρτόλο δεν ήταν 100% καλά ώστε να συνεχίσει και ο Ριέρα πέρασε πίσω από τον Μπαράλες.

Ο Αστέρας απείλησε με στατικά

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό ο Αστέρας θέλησε να «εκμεταλλευτεί» τις στατικές του μπάλες και μέσω αυτών παρουσιάστηκε δις απειλητικός. Αρχικά με τον Καρμόνα όταν ο Μλάντεν του έβαλε κομβικά την κόντρα και ύστερα κυρίως με τον Καστάνιο, όταν η άμυνα των γηπεδούχων και δεν έδιωξε και τον «ξέχασε» στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά η εξ' επαφής τελική του πέρασε άουτ.

Η «υπεροχή» των φιλοξενουμένων σε αυτές τις φάσεις προήλθε και επειδή υπερτερούσε σε ύψος μετά την αποχώρηση του Μαλή.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ζοάο Πέδρο

Οσο πλησιάζαμε στο φινάλε οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειχναν να βγάζουν περισσότερη ενέργεια, κυρίως με τον Σενγκέλια από τα άκρα. Ο Κρέσπι είχε μεν μία καλή στιγμή για τους Αρκάδες, ωστόσο τα «καναρίνια» ήταν εκείνα που παρουσιάζονταν πιο απειλητικά και με τον Πέδρο βρέθηκαν φάτσα με το 1-0, αλλά ο Πορτογάλος φορ δεν εκμεταλλεύτηκε στο 44' το τετ α τετ του με τον Παπαδόπουλο.

MVP: Ο Κοντογιάννης. Ντεμπούτο με clean sheet για τον 20χρονο πορτιέρε του Παναιτωλικού, που μάλιστα ήταν καλός και επενέβη σωστά όποτε χρειάστηκε (κυρίως στη φάση του Κρέσπι στο 44').

Στο ύψος του: Ο Ριέρα. Η είσοδός του στο δεύτερο μισό έδωσε περισσότερη «ζωντάνια» στον Αστέρα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μόρσεϊ. Ο ακραίος του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Το «στραγάλι»: Η αναμέτρηση δεν είχε τη «δύσκολη» φάση για τον Φωτιά, τους βοηθούς του ή το VAR.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Είδαμε ένα ισορροπημένο ματς, όπου οι τελικές ήταν 9-8 για τον Αστέρα ενώ ο Παναιτωλικός κρατούσε μπάλα στα επίπεδα του 55%. Η ισοπαλία φαντάζει... λογική, αν και οι δύο ομάδες βρήκαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 272 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 22:34
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.