Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:53 μμ
 
wm small
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 01:15

Γράφει ο Zephy Ross για την παράσταση "Υπόγειο" στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Γιώργος Λουριδάς σκηνοθετεί το Υπόγειο, ένα άλλο Υπόγειο από αυτό που φανταζόταν ο συγγραφέας του έργου. Μια σκηνοθεσία που μικραίνει και μεγαλώνει την ανθρώπινη ύπαρξη σε θραύσματα μνήμης και απελπισίας ενός μοναχικού ανθρώπου.

Ο πρωταγωνιστής της παράστασης Βλάσης Μιζαλος ανατρέπει την κλασσική αφήγηση του πεζού λόγου δίνοντας έμφαση στην σωματική απεικόνιση, επιπλέον μας οδηγεί σε αρχέγονα ένστικτα επιβίωσης σε έναν κόσμο που το σκουλήκι είναι δυνατό και έξυπνο πάρα την ασημαντότητα του μεγέθους του.

Ένα υπερβολικά μεγάλο έργο στην μικρότερη αίθουσα που γέννησε το Δη.πε.θε. Αγρινίου.

Πολλά συγχαρητήρια στην επιλογή του κ. Νίκου Καραγιώργου. Επίσης σημαντικός ο ρόλος της πόρνης που παίζει η Μέλισσα Άννα Σελεβίστα που λειτουργεί καταλυτικά πάνω στον πρωταγωνιστή κάτω από την σκηνοθεσία του έργου.

Η πρεμιέρα προμηνύει την αρχή μιας cult κουλτούρας στο Αγρίνιο, και μακάρι τέτοιες παραστάσεις να συνεχίσουν να δίνουν φως στο κοινό τους.

γ.λουριδας υπογειο πρεμιερα

Διαβάστηκε 369 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.