Τρίτη, 5η Δεκεμβρίου 2023  1:13 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 19:10

Έρχεται επιδότηση έως και 1.000 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιοι οι δικαιούχοι – Πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα

Το Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα με voucher έως 1.000 ευρώ. Δικαιούχοι θα είναι περίπου 3,5 εκατ. νοικοκυριά που διαθέτουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνο, τον οποίο θα μπορέσουν ν’ αντικαταστήσουν με ηλιακό. Το πρόγραμμα θα αφορά τόσο σε όσους έχουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και θέλουν να τον αναβαθμίσουν σε ηλιακό, αλλά και σε αυτούς που θέλουν ν’ αντικαταστήσουν τον παλιό ηλιακό τους θερμοσίφωνα.

Το voucher, αναλόγως τα κριτήρια που θ’ ανακοινωθούν, μπορεί να φτάνει και τα 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι αιτήσεις θα τρέξουν μέσω πλατφόρμας όπως το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Μία από τις παραμέτρους που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα είναι το ακριβές ύψος της επιδότησης, το οποίο θα είναι κλιμακούμενο, ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης στα νοικοκυριά με το μικρότερο εισόδημα.

Το πρόγραμμα θα «τρέξει» με συγκεκριμένα κριτήρια -εισοδηματικά και κοινωνικά-, όπως εκείνο της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 171 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα