Δύο θάνατοι που κατεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα σε γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου σε Καρδίτσα και Ναύπαλιο, έχουν φέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση σχετικά με την διεξαγωγή όλων των αγώνων με υποχρεωτική παρουσία απινιδωτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Αγρινίου προς αυτή την κατεύθυνση είχε μεριμνήσει εδώ και αρκετό καιρό. Πριν καν η ΕΠΟ ανακοινώσει ότι δε θα διεξάγεται κανένα ματς στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δίχως απινιδωτές (αν και μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση χάθηκαν δύο άνθρωποι).

Προμηθεύτηκε απινιδωτές οι οποίοι και βρίσκονται σε όλα τα γήπεδα κατά την διεξαγωγή αγώνων, με εκπαιδευμένο στη χρήση τους προσωπικό.

Ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Αντιδήμαρχος, Χρήστος Ζαρκαβέλης σημειώνει στα κοινωνικά δίκτυα:

«Με σεβασμό απέναντι στους συλλόγους αλλά και στους αθλητές μας εξασφαλίσαμε απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα του Δήμου μας για τους αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου όλων των κατηγοριών. Η χρήση των απινιδωτών γίνεται από εκπαιδευμένο προσωπικό νοσηλευτών. Είναι επιτακτική ανάγκη μετά τα θλιβερά περιστατικά που συμβαίνουν στους χώρους άθλησης ο σχολαστικός και τακτικός ιατρικός έλεγχος των αθλητών».


agrinionews.gr