Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  3:08 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 22:32

Μπορώ να Κοινωνώ συχνά; (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορώ να Κοινωνώ συχνά; Κάθε πότε πρέπει να Κοινωνούμε; Τι είναι η Θεία Κοινωνία; Πότε και ποια είναι τα αμαρτήματα που εμποδίζουν τη Θεία Κοινωνία; Πότε μπορεί κάποιος να κοινωνήσει; Ποιος μπορεί να Κοινωνήσει; . Όταν ο άνθρωπος Κοινωνήσει σύμφωνα με την άδεια του εξομολόγου - πνευματικού, τότε μπορεί να Κοινωνά κάθε φορά όταν βρίσκεται στην εκκλησία; Ποια είναι τα αμαρτήματα που εμποδίζουν τον άνθρωπο από τη Θεία Κοινωνία; Τι παθαίνει αυτός που δεν Κοινωνά; Χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία για τη Θεία Κοινωνία; Τι χρειάζεται να κάνω πριν Κοινωνήσω;

Το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν είναι ένα απλό μυστήριο, αλλά επουράνιο μυστήριο που τελείται μέσα στην Εκκλησία μας και σκοπό έχει την ένωση του ανθρώπου με το Χριστό. Η Θεία Κοινωνία σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, καθώς και το Μυστήριο που μας παρέδωσε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός στο Μυστικό Δείπνο, είναι το Σώμα και το Αίμα Του. Αυτός που Κοινωνεί, γίνεται κοινωνός μετά του Θεού, δηλαδή επικοινωνεί με τον ίδιο τον Θεό. Η Θεία Λειτουργία δεν είναι απλά μια προσευχή που συμμετέχουμε την Κυριακή ή κάποια άλλη εορταστική ημέρα, δεν γίνεται μόνο για την προσευχή. Η Θεία Λειτουργία τελείται για ένα ουσιαστικό λόγο, για να κοινωνήσουν οι πιστοί. Για να έρθουν σε κοινωνία – επικοινωνία μετά του Θεού.



--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 332 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.