Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:48 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 18:22

Αγρίνιο: εκεί θα γίνει ο Σταθμός Φυσικού Αερίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τρέχουν οι διαδικασίες για τα έργα υποδομής της διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Αγρίνιο μπαίνει και αυτό σε πρώτο πλάνο.

Τις επόμενες ημέρες επίκειται η περιβαλλοντική αδειοδότηση του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο Αγρίνιο ο οποίος έχει χωροθετηθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, θα εδρεύει στη θέση Πλατανιάς, 300 μέτρα από οικισμό Στρογγυλαίικα, πλησίον της εθνικής οδού.


Σε αυτή τη συγκυρία ρυθμίζονται σταδιακά οι εκκρεμότητες και η «έλευση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Ελλάδα, οδεύει πλέον στο δρόμο της υλοποίησης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανάρτηση του ο αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Χαρακτήρισε μάλιστα καθοριστικές για την επίλυση των τελευταίων τεχνικών δυσκολιών τις συναντήσεις με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Δ.Ε.Δ.Α. Μάριο Τσάκα.

Το φυσικό αέριο θα φθάσει, σε πρώτη φάση, στην Πάτρα και στη συνέχεια σε Αγρίνιο και τον Πύργο.
Θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 8.000 συνδέσεις όλου του φάσματος των καταναλωτών, ήτοι οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών, αριθμός που θα αυξηθεί κατακόρυφα εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία. Για το Αγρίνιο προβλέπεται η σύνδεση 2.824 οικιακών χρηστών καθώς επίσης 232 εμπορικών και τριών βιομηχανικών χρηστών.

Ως πρώτη ύλη των σταθμών αεριοποίησης θα χρησιμοποιηθεί υγροποιημένο φυσικό αέριο υπό πολύ υψηλή πίεση που θα μεταφέρεται στην περιοχή από το κέντρο διανομής της Ρεβυθούσας, με ειδικά βυτιοφόρα φορτηγά. Στη συνέχεια, το υγροποιημένο αέριο θα επαναεριοποιείται μέσα από αυτές τις εγκαταστάσεις και θα διοχετεύεται στο τοπικό δίκτυο και στους τελικούς χρήστες.

Ο σταθμός του Αγρινίου θα περιλαμβάνει και μία δεξαμενή χωρητικότητας 150 κ.μ. και 6 απαεριωτές δυναμικότητας 2500 κ.μ./ώρα. Θα περιλαμβάνει τους απαραίτητους εναλλάκτες και όλα τα παρελκόμενα για τη λειτουργία του.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 240 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.