Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  3:15 πμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 20:44

«Καμπανάκια» Γιάννη Λύτρα για τις… χαμένες αναπτυξιακές ευκαιρίες του Δήμου Ξηρομέρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Γιάννης Λύτρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ολιγωρία του Δήμου Ξηρομέρου σε ότι αφορά την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση και αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκαιριών και εργαλείων ανάπτυξης.

Ο κ. Γιάννης Λύτρας παραβρέθηκε στην πρώτη συγκέντρωση των Ενεργών Πολιτών Ξηρομέρου, όπου με τον ρόλο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ολιγωρίας του Δήμου Ξηρομέρου σε ότι αφορά τον σχεδιασμό, τη διεκδίκηση και της υλοποίηση της ΟΧΕ, απαραίτητη για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης στο Δήμο Ξηρομέρου.

Ο κ. Λύτρας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός προτού χαθεί το τρένο της ανάπτυξης και την επόμενη πενταετία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ολοκληρωμένη Χωρική Επέμβαση (ΟΧΕ) αποτελεί ένα επιχειρησιακό και χρηματοδοτικό εργαλείο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και παρεμβάσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και συμβάλλουν στη σύγχρονη εικόνα μιας ζωντανής και βιώσιμης πόλης.

Ειδικότερα, οι άξονες προτεραιότητας περιλαμβάνουν αναπτυξιακές υποδομές, αντιπλημμυρικά έργα, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, οδοποιία, δασική πυροπροστασία, ιδιωτικές επενδύσεις με έμφαση την καταπολέμηση της ανεργίας και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Επίσης, δίνει έμφαση στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος με τη χρήση νέων τεχνολογιών που περιορίζουν την ενεργειακή κατανάλωση.

iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.