Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:59 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 22:47

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωρίς νικητή έληξε το αποψινό (20/1) ματς του Αγρινίου, καθώς Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 1-1 ύστερα από μία αναμέτρηση που «έσπασε καρδιές» και κρίθηκε στο φινάλε.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Ανέστη κάτω από τα γκολοπόστ, τους Λιάβα, Λάρσον, Μαλή, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Μλάντεν στο «6», τους Ντίας, Κολοβό εσωτερικούς, τους Μόρσεϊ, Σενγκέλια στα άκρα και τον Καρέλη στο «9».
Ο Θανάσης Στάικος είχε τον Τσιντώτα στο τέρμα, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πήλιο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζίνο, Ριένστρα, Καραχάλιο στον άξονα, τους Τζίμα, Παμλίδη στα «φτερά» και τον Μπάλαν στην κορυφή της επίθεσης.


Σετ παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, τρία σουτ (1-2)

Το πρώτο ημίχρονο θα… ξεχαστεί πολύ σύντομα και αυτό… εξηγεί γιατί έληξε χωρίς σκορ (ο Στάικος λίγο πριν τη σέντρα «έχασε» λόγω ενοχλήσεων τον Κιάκκο που είχε δηλωθεί να ξεκινήσει και τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Τζίμας) . Οι δυο ομάδες, αμφότερες με 4-3-3, πήγαν σε σετ παιχνίδι όπου ο ΠΑΣ διατηρούσε ένα κλικ περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και παρουσιάζονταν λίγο πιο δραστήριος κυρίως με τους Παμλίδη, Τζίνο.
Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του έπαιζε περισσότερο από τα αριστερά με Μόρσεϊ, Χουχούμη και υπήρξαν φορές που τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι πάτησαν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, όμως τους έλειπε, εκατέρωθεν, το κάτι παραπάνω. Ετσι μέχρι την ανάπαυλα είχαμε αθροιστικά τρία καλά σουτ με προϋποθέσεις για γκολ που όμως δεν βρήκαν εστία (Σενγκέλια-Σόρια, Ριένστρα), ενώ ο Λιάβας πιστώθηκε ένα κομβικό stop σε τρανζίσιον του «Αγιαξ της Ηπείρου».

Ο Καρέλης την πρώτη «μεγάλη» φάση

Σέντρα στο δεύτερο μισό και τα «καναρίνια » άλλαξαν «6άρι» λόγω προβλήματος του Μλάντεν, ενώ τα πρώτα λεπτά «κύλησαν» σε ανάλογο τέμπο με τον ΠΑΣ ένα κλικ πιο aggressive. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν στο 56’ «δύσκολα» στον Ανέστη με το σουτ του Ριένστρα, όμως κάπου εκεί οι «κυανοκίτρινοι» πήραν τα «ηνία». Για περίπου 10 με 15 λεπτά πατούσαν καλύτερα και «φλέρταραν» δις με το γκολ, σε αμφότερες των περιπτώσεων με τον Καρέλη, στο 60’ και το 62΄, κυρίως με την τελευταία φάση που ήταν και η «μεγαλύτερη» του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Μπάλαν «φάτσα» με το 0-1, «όχι» από τον Ανέστη

Μετά το 70’ ο ΠΑΣ ανέκτησε την κατοχή, με passing game μετέφερε τη δράση στο μισό των αντιπάλων του και στο 76’ ήταν η σειρά του να «αγγίξει» το γκολ όταν σε στατική μπάλα ο Μπάλαν βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι απέναντι στον Ανέστη, αλλά ο Ελληνας ποριέρε του είπε «όχι». Τότε μάλιστα τραυματίστηκε ο Ρουμάνος φορ και αντικαταστάθηκε, ενώ την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός θέλησε να «φρεσκάρει» τη μεσοεπιθετική του γραμμή με την είσοδο των Πέδρο, Ντουέρτε.

Πρώτη επαφή με την μπάλα ο Ντουάρτε και 1-0

Ο Πορτογάλος επέστρεψε μετά τον Νοέμβριο όπου σε ένα φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης τραυματίστηκε τότε σοβαρά και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 82’ άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ μέσα από τα καρέ. Σε μία φάση όπου συμμετείχαν και οι Πέδρο, Μπουζούκηςμ, οι άλλες αλλαγές του Αναστασίου που αυτόματα παίρνουν επίσης το credit ότι δικαίωσαν τον προπονητή τους.

Ο Εραμούσπε ως κλασικό «9άρι» έκανε το 1-1

Ωστόσο ο ΠΑΣ δεν είχε πει την… τελευταία του λέξη. Μετά το 1-0 ο Εραμούσπε πέρασε ουσιαστικά φορ (ο Καραχάλιος τον κάλυψε στα στόπερ), ώστε η ομάδα του να εκμεταλλευτεί τη σωματοδομή του. Οπως και έγινε τελικά. Μετά από σέντρα του Σόρια στο 89’ ο Αργεντινός με ωραία κίνηση που θύμισε φορ κλάσης, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το μετέπειτα τελικό 1-1.

MVP: Ο Ντουάρτε. Ο Πορτογάλος έπαιξε για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό του τραυματισμό και σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι; Ο Εραμούσπε φυσικά, που έδειξε ξανά με τη φανέλα του ΠΑΣ πως εκτός από πολύ καλός στόπερ είναι και εξαιρετικός κεφαλοσφαιριστής.

Στο ύψος του: Από τον Παναιτωλικό καλό ματς έκαναν ανασταλτικά τα μπακ του Λιάβας, Χουχούμης, ενώ για τον ΠΑΣ ο Τζίνο ήταν «κυρίαρχος» στον άξονα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντίας. Ο «κάπτεν» του Παναιτωλικού έτρεξε πολύ, όμως δεν κατάφερε να παίξει κάθετα και να βοηθήσει την ανάπτυξη των «κυανοκίτρινων».

Το «στραγάλι»: Ηταν ντέρμπι το ματς και πήγε ορισμένες φορές στη «δύναμη». Πάντως δεν είχε τη «δύσκολη» φάση για τον Παπαπέτρου, τους βοηθούς του ή το VAR.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα παιχνίδι που φαίνονταν πως θα κρίνονταν στο γκολ. Τελικά και οι δύο ομάδες βρήκαν από ένα, ενώ είχαν και από μία «μεγάλη» φάση.

Πηγή: Gazzetta.gr

Διαβάστηκε 216 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 22:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.