Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:17 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 20:04

Το βιβλίο των Τσιακανίκα – Χούτα για τον Παντελή Καρασεβδά παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ιστορικό αφιέρωμα “Παντελής Καρασεβδάς – Τρεις ζωές” του δημοσιογράφου Κωστή Τσιακανίκα και του ιστορικού Νίκου Χούτα παρουσιάστηκε με επιτυχία την Πέμπτη (19.12) στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, στην Αθήνα.

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Κωστής Τσιακανίκας, καθώς και ο Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορία, Νίκος Χούτας  στο βιβλίο τους αφηγούνται τη συγκλονιστική ιστορία του «άγνωστου στρατιώτη» Παντελή Καρασεβδά (1877 – 1946), του Ολυμπιονίκη από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην πιο θυελλώδη περίοδο της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.

Η παρουσίαση  έγινε από τους συγγραφείς και τον εκδότη (ΙΝΦΩΓΝΩΜΩΝ), στρατιωτικό αναλυτή Σάββα Καλεντερίδη ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλογλου και Πάνος Σόμπολος και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος του Ant1 Νικόλας Βαφειάδης.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και γενικότερα της πολιτικής σκηνής,, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και Συλλόγων, δημοσιογράφοι, κάτοικοι του Αστακού κ.ά.

Δείτε εικόνες από την παρουσίαση:


sinidisi.gr
Διαβάστηκε 291 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.