Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:31 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 11:53

Τμήμα ΔΠΠΝΤ Αγρινίου: επανίδρυση δεν ήρθε, τουλάχιστον αναγνωρίσθηκαν επαγγελματικά δικαιώματα…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι λίγο-πολύ γνωστή η (πονεμένη) ιστορία του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών () που έδρευε στο Αγρίνιο.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το κατήργησε , δίχως  αιτιολόγηση, και ουσιαστικά το αντικατέστησε  από το νεοϊδρυθέν τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας (που στη συνέχεια μετακίνησε στην Πάτρα).

Παρά των αγώνα φοιτητών και αποφοίτων- και τις κατά καιρούς υποσχέσεις- η παρούσα κυβέρνηση δεν προχώρησε στην επανίδρυση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ.

Επρόκειτο ωστόσο για ένα σημαντικό και με αποτύπωμα που είχε μάλιστα πιστοποιηθεί ΑΔΙΠ για τον «καινοτόμο» και «διεπιστημονικό» του χαρακτήρα.

«Μην παίζετε με τις ζωές μας», διεμήνυαν οι φοιτητές που διεκδικούσαν την επανίδρυση και όπως και οι απόφοιτοι διεκδικούσαν την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Επί του θέματος αυτού ωστόσο προέκυψε μια σημαντική εξέλιξη. Σύμφωνα με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα (85/2022 – ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022) με θέμα τον “καθορισμό  προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου (Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο)» αποδόθηκε ειδικότητα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) στους αποφοίτους του ΔΠΠΝΤ και πλέον προσδιορίζονται  ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Κατά συνέπεια   αποκτούν επαγγελματική  οντότητα και μπορούν να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του Δημοσίου .

Πρόκειται για μια δικαίωση, μετά από χρόνιους αγώνες- για τους χιλιάδες αποφοίτους του τμήματος στους οποίους-όπως και στην ακαδημαϊκή του ενότητα-εκφράζεται ικανοποίηση…

Δείτε το αντίστοιχο ΦΕΚ και το παράρτημα του με το προσοντολόγιο-κλαδολόγιο που συμπεριλαμβάνει το  ΔΠΠΝΤ. (Σ. 7559).

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 192 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.