Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:39 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 20:25

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 2-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τον Καρέλη να πετυχαίνει γκολ καριέρας όσο αφορά την ομορφιά του και τον Χουχούμη να βρίσκει δίχτυα με το κεφάλι από ισάριθμες ασίστ του Σενγκέλια, ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες με το 2-0 επί του Ατρομήτου, που έπαιζε με δέκα από το 23' (κόκκινη Γιαννιώτη).

Τι είδαμε σήμερα (4/1) στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου σε ένα ματς που θα μνημονεύεται για πάντα επειδή ο Καρέλης σημείωσε ένα σπάνιας ομορφιά γκολ. Ο «Hulk» βρήκε δίχτυα με τακουνάκι στο 46' σε στατική μπάλα, άνοιξε το σκορ και μας προσέφερε μία φάση που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Πως ξεκίνησαν οι δύο αντίπαλοι

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Μλάντεν, Λάρσον, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φλόρες, Ξενιτίδη, Ντίας στον άξονα, τους Σενγκέλια, Νταγκό στα άκρα και τον Καρέλη στο «9».

Ο Κρις Κόουλμαν είχε τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Κεσχρίντα, Στρούγγη, Ντε Μποκ, Αθανασίου στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Έρλινγκμαρκ, Εντερ, Φριντζόνσον στον άξονα, τους Ροτάριου, Ρομπάιγ στα άκρα και τον Κιάρτανσον στα φορ.

Σετ παιχνίδι αλλά με εκατέρωθεν διάθεση

Σέντρα στο ματς και στα πρώτα 20 λεπτά δεν υπήρξε κάτι το αξιοπρόσεκτο, αν και το «παράδοξο» σε αυτό ήταν πώς υπήρχε εκατέρωθεν καλή διάθεση. Οι δύο ομάδες έπαιζαν ψηλά, ήθελαν να παίξουν στο χώρο όμως τους έλειπε η τελική πάσα. Οι μεν φιλοξενούμενοι απείλησαν με ένα σουτ του Ροτάριου (17'), οι δε γηπεδούχοι με 1-2 κάθετες του Σενγκέλια και ως... εκεί.

Με 10 ο Ατρόμητος στο 23'

Κάπου εκεί όμως και πιο συγκεκριμένα στο 23' άλλαξαν τα δεδομένα αφού μετά από μία εξαιρετική μεταβίβαση του Φλόρες ο Σενγκέλια «τσίμπησε» την μπάλα προ του Γιαννιώτα που έκανε την έξοδο και ο Ελληνας γκολκίπερ τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή του.

Η παράβαση σήμαινε κόκκινη κάρτα κι ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες.

Ο Παναιτωλικός έβγαζε κατά διαστήματα φάσεις

Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα η αναμέτρηση χωρίζεται σε δύο «μέρη». Στα τετράλεπτα-πεντάλεπτα 26'-30' και 45'-45'+4' ο Παναιτωλικός ασκούσε πίεση, ήταν «εγκατεστημένος» στα καρέ του Μάριτς, πλαγιοκοπούσε με τα άκρα του (πολύ καλός ο Αποστολάκης) και είχε τις «στιγμές» του με κορυφαία την κεφαλιά του Καρέλη που πέρασε λίγο άουτ στις καθυστερήσεις μετά από σέντρα του Χουχούμη (σε ακόμη μία περίπτωση αυτός και ο Φλόρες δεν βρήκαν από πλεονεκτική θέση την μπάλα), όπως και ένα σουτ του Αποστολάκη που έβγαλε ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων. Αντίθετα στο υπόλοιπο διάστημα ο Ατρόμητος διαχειρίζονταν το παιχνίδι (είχε «γυρίσει» σε 4-4-1) και μάλιστα πάτησε ορισμένες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Γιαννιώτη.

Τι έβαλε ο Καρέλης!

Υπό αυτές τις συνθήκες και χωρίς σκορ ξεκίνησε το δεύτερο μισό και στο 46' ο Παναιτωλικός κέρδισε κόρνερ, σε μία φάση όπου γίναμε μάρτυρες μίας στιγμής ποδοσφαιρικής «μαγείας». Ο Σενγκέλια το εκτέλεσε και ο Καρέλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι υπό την πίεση του Ντε Μποκ!

Απλά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Τα «Καναρίνια» πήραν ψυχολογία και λίγο αργότερα ο Μάριτς είπε «όχι» σε Ξενιτίδη, Φλόρες και οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

Ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι και ο Χουχούμης «τελείωσε» το ματς

Μετά το 55' όμως ο Ατρόμητος και παρότι ήταν με παίκτη λιγότερο πήρε τα... πάνω του. Οι γηπεδούχοι σα να απώλεσαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να τους απειλούν χωρίς πάντως να δημιουργούν «καθαρές». Ωστόσο ήταν «μέσα» στο ματς, κάτι που διέγνωσε ο Αναστασίου και με την είσοδο των Κολοβού, Μάρτενσον ήθελε η ομάδα του να κρατήσει μπάλα, ενώ ο Κόουλμαν από την πλευρά του θέλησε να κάνει τους Περιστεριώτες πιο επιθετικούς και πιο «φρέσκους» με την παρουσία των Τζαβίδα, Οικονομίδη (υπήρχε και ο παράγοντας κούραση).

Ομως τα πάντα «τελείωσαν» στο 74' όταν σε νέο κόρνερ του Σενγκέλια ο Χουχούμης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα. Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν ολοκληρωτικά τη «στιγμή» και μάλιστα με τους Αποστολάκη, Πέδρο «φλέρταραν» ακόμη και με το 3-0.

MVP: Γράφτηκε στο 46' και θα άλλαζε μόνο εάν κάποιος παίκτης έβαζε μίνιμουμ τρία γκολ στο ματς. Ο Καρέλης φυσικά για το φανταστικό του γκολ στο 46'. Ηταν απλά... απίθανο.

Στο ύψος του: Ο Αποστολάκης έκανε ίσως το κορυφαίο ματς της καριέρας του, τουλάχιστον στον Παναιτωλικό, και είχε 3-4 καλές στιγμές να σκοράρει! Ο Χουχούμης, ο άλλος μπακ, έκανε το 2-0, «έφτιαξε» τη φάση του Καρέλη στο πρώτο ημίχρονο και ήταν εξίσου πολύ καλός. Ο Σενγκέλια εκτός από τις δύο ασίστ που έδωσε, ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ροτάριου. Ο Ρουμάνος είχε το «ελλαφρυντικό» πως ο Ατρόμητος έπαιζε με 10 από νωρίς, όμως πλην ενός σουτ που έκανε στο 17' δεν «φάνηκε» άλλο στο ματς.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα αποβλήθηκε ο Γιαννιώτας και το VAR «συμφώνησε». Οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για τον μη καταλογισμό από ένα πέναλτι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το γκολ του Καρέλη ήταν φανταστικό, εξαιρετικό, μαγεία. Δεν υπάρχουν λόγια. Αν ο Ατρόμητος δεν έμενε με 10 ίσως και να μιλάγαμε για άλλο ματς, ενώ ακόμη και τότε υπήρξαν στιγμές που ήταν καλός. Ομως ο Παναιτωλικός έβγαλε περισσότερες φάσεις και σημείωσε δύο τέρματα. Για το πρώτο απλά... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον (90' Μαλής), Μλάντεν, Χουχούμης, Ντίας, Ξενιτίδης (76' Χατζηθεοδωρίδης), Φλόρες (68' Μάρτενσον), Νταγκό (68' Κολοβός), Σενγκέλια και Καρέλης (76' Πέδρο).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Φριντζόνσον (26' Μάριτς), Έρλινγκμαρκ, Έντερ Γκονζάλες, Ροτάριου (72' Οικονομίδης), Ρομπάιγ (66' Κλωναρίδης) και Κιάρτανσον (72' Τζαβίδας).

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 286 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.