Τετάρτη, 7η Ιουνίου 2023  1:43 πμ
 
wm small
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 10:47

Εκλογές 2023: Οι τελικές βουλευτικές έδρες ανά περιφέρεια – Ποιες γίνονται μονοεδρικές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ανάλυση των στοιχείων της απογραφής 2021 καταδεικνύει ότι επέρχονται σημαντικές αλλαγές στις επερχόμενες εκλογές όσον αφορά στην κατανομή των βουλευτικών εδρών. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί, σε έξι εκλογικές περιφέρειες υπάρχει αύξηση του αριθμού των εδρών και σε οκτώ περιφέρειες μείωση των εδρών.

Πιο αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή του 2021, από δύο έδρες κερδίζουν ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών και η εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ενώ από μία έδρα κερδίζουν οι εκλογικές περιφέρειες του Βόρειου Τομέα της Β’ Αθηνών, του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών, της Α’ Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας.

Αντιθέτως, από μία έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, οι Σέρρες, η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Κοζάνη, η Άρτα, η Καστοριά και η Θεσπρωτία. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες καθίστανται, πλέον, μονοεδρικές περιφέρειες.

Δείτε τα πληθυσμιακά στοιχεία της απογραφής και τις αλλαγές στις βουλευτικές έδρες:

vradini.gr

Διαβάστηκε 178 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 10:50
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News