Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:41 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 14:33

Οι διάσημοι βρήκαν τα γούρια τους για το 2023!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυναμικό «παρών» έδωσε στο «The Pop Up project», που έγινε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Γουλανδρή» έδωσε η LUISANT. Η εταιρεία παρουσίασε τα κοσμήματά της, αλλά και τα γούρια της για το 2023, τα οποία προκάλεσαν το θαυμασμό των παρευρισκόμενων. Αυτό δεν προκύπτει μόνο από τα όμορφα λόγια με τα οποία αναφέρθηκαν στις δημιουργίες οι επισκέπτες, αλλά και επί του πρακτέου, καθώς οι διάσημοι που βρέθηκαν σε ό,τι αποκλήθηκε «το μεγαλύτερο shopping event» των Χριστουγέννων, προμηθεύτηκαν γούρια που ελπίζουν να τους φέρουν καλοτυχία και ευημερία για το νέο έτος.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου, η ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου, ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας και ο τραγουδιστής Ηλίας Παλιουδάκης, που συμμετέχει στην άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Σασμός», αλλά και ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Χειμωνέτος έγιναν κοινωνοί των δημιουργημάτων της LUISANT, από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας Χρύσα Ηλιοπούλου, Γιώργο Ξύνδα και Γιώργο Κυρομίτη.

Τα γούρια της LUISANT

Τρία γούρια για τη νέα χρονιά παρουσιάζει η LUISANT, χειροποίητα εσώγλυφα και εξώγλυφα, με τα εμβληματικά σύμβολα απο το Ρόδον της Ρόδου, το Στάχυ και την Άμπελο εγχάρακτα πάνω σε ορεία κρύσταλλο, χρυσό και ασήμι.

Η LUISANT, εγκαινιάζοντας την πρώτη της σειρά με γούρια, δημιούργησε 3 υπέροχα κοσμήματα, με διαχρονική αισθητική και χρησιμότητα.

Το Ρόδον της Ρόδου είναι σύμβολο ομορφιάς, μακροζωίας, γονιμότητας και σοφίας, ζευγαρώματος αλλά και αιωνιότητας, ευημερίας και ευτυχισμένου γάμου, το πάθος ως ιερός καρπός της Αφροδίτης.

Στα παλιά νομίσματα της Ρόδου εμφανίζεται συχνά ένα άνθος σαν ιβίσκος, το δικό τους ρόδο-τριαντάφυλλο, ενώ και η ροδιά καλλιεργείται στο νησί από αρχαιοτάτων χρόνων. Ένα από τα δύο έδωσε το όνομα του στο νησί του Ήλιου.

Το Στάχυ συμβολίζει την Αφθονία, τη Γονιμότητα, την Ανάσταση, την Καρποφορία, την Αναγέννηση, την Ειρήνη.

Τα στάχυα ενσαρκώνουν το μέγιστο πλούτο όταν είναι πλήρη και ώριμα, τα αγαθά και την ευζωΐα. Έτσι ο Αυτοκράτορας Ναπολέων και η Ζοζεφίνα του επέλεγαν το στάχυ ως σύμβολο εξουσίας και ισχύος για τα διαδήματά τους.

H Άμπελος, το σταφύλι, ταυτίστηκε µε τη γενναιόδωρη θεότητα της φύσης, ως σύμβολο χαράς και καλοτυχίας, υπομονής και ευθυμίας.

Για τους Έλληνες… το αμπέλι σημαίνει ό,τι λέει ο Οδυσσέας Ελύτης: «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: µε άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

Όλη η συλλογή με τα γούρια του 2023 βρίσκεται στο www.luisant.gr

 

 

Διαβάστηκε 459 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.