Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:43 πμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 15:03

Βαγγέλης Τσάκαλος: O Αγρινιώτης “χομπίστας που λατρεύει τους αιθέρες” πίσω από το “Above view”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο γνωστός αεροκινηματογραφιστής Βαγγέλης Τσάκαλος, ή πιο γνωστός ως «above view», χάρη στον οποίο έχουμε απολαύσει τις ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας, έδωσε συνέντευξη στο idrones.

Σε αυτήν εκμυστηρεύεται τα μυστικά της τεχνικής τους, δίνει χρήσιμες συμβουλές σε εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, δηλώνοντας “χομπίστας που λατρεύει τους αιθέρες”!

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Idrones.gr: Βαγγέλη πες μας λίγα λόγια για εσένα.

Γεννήθηκα και κατοικώ στο Αγρίνιο. Δραστηριοποιούμαι στον τομέα των κατασκευών. Τον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να ασχολούμαι με την αεροκινηματογράφιση. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ, θέλω συνεχώς να ενημερώνομαι και να εξελίσσομαι σε αυτό τον τομέα. Έτσι δημιούργησα την σελίδα μου στο facebook με το όνομα “AboveView” , για να μοιράζομαι με το κόσμο τα εναέρια “κλικ” μου.

Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την εναέρια κινηματογράφηση;

Πάντα μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνονταν τα τοπία από ψηλά. Με γοητεύει η αίσθηση που αποκτάς κάθε φορά που πετάς.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας θέματα, ειδικά για την ιδιαίτερη πατρίδα σας; Και γιατί;

Ο τόπος από τον οποίο κατάγομαι και κατ’ επέκταση ολόκληρος ο Νόμος Αιτωλοακαρνανίας κρύβει πολλούς θησαυρούς που αξίζει κάποιος να τους φέρει στην επιφάνεια και να τους αναδείξει ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να τους γνωρίσουν.

Ποιο drone χρησιμοποιείτe στα γυρίσματα και ποιο θεωρείτε είναι το καλύτερο για την κινηματογράφιση τοπίων;

Χρησιμοποιώ ευρύτερα και τα τρία drone που διαθέτω, ανάλογα την περίσταση και το τοπίο που θέλω να βιντεοσκοπήσω. Αν και πιστεύω ότι τα πάντα είναι θέμα οπτικής αντίληψης, παρά χρήσης συγκεκριμένης εταιρείας.

Εσείς πώς εκπαιδευτήκατε; Τι θα συμβουλεύατε στους νέους χειριστές που επιθυμούν να σας μιμηθούν;

Όλα άρχισαν τυχαία το 2017, αγοράζοντας το πρώτο μου drone, το οποίο περισσότερο το κυνηγούσα παρά το πετούσα. Έμοιαζε με παιχνίδι. όταν κατάλαβα ότι κάθε άλλο παρά παιχνίδι είναι το drone, αποφάσισα να ασχοληθώ πιο σοβαρά μαζί του. Έτσι έκανα εγγραφή σε σχολή για να αποκτήσω τη σωστή αεροπορική παιδεία που χρειάζεται. Έγινα λοιπόν, πιστοποιημένος χειριστής Α1, Α3 και Α2 ανοιχτής κατηγορίας σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της Ε.Ε και του EASA. Τους νέους χειριστές που επιθυμούν να ασχοληθούν με drone, θα τους συμβούλευα να τηρούν τους κανονισμούς και μη βάζουν φρένο στη φαντασία τους.

Βλέπουμε ότι τα βίντεο σας συχνά έχουν μεγάλη αποδοχή και προβολή και από τα ΜΜΕ. Θεωρείτε ότι πρωτοβουλίες όπως οι δικές σας, με τη δημιουργία του καναλιού, συμβάλλουν στην ανάδειξη ενός τόπου με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών;

Κάθε πρωτοβουλία που παίρνει κάποιος με σκοπό να αναδείξει ένα τόπο είναι πάντα σημαντική, πόσο μάλλον σε μια εποχή που η ταχύτητα και η επιρροή της εικόνας μέσω των Μ.Μ.Ε είναι τεράστια.

Ποια είναι τα επόμενα σας βήματα; Και πώς βλέπετε το μέλλον της αεροκινηματογράφισης;

Έχω πάντα γνώμονα σε ότ,ι κι αν κάνω την αγάπη και το ζήλο! Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με το drone, αλλά ερασιτεχνικά. Είμαι ένας χομπίστας που λατρεύει να κυριεύει τους αιθέρες και να πατά το “κλικ” σε καθετί που με μαγεύει!

Πιστεύω ότι το μέλλον της αεροκινηματογράφισης προβλέπεται μεγάλο, όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και ο εξοπλισμός συνεχώς αναβαθμίζεται.

Πηγή: idrones.gr

Διαβάστηκε 485 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.