Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 17:48

Σ. Κεδίκογλου: Αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε τον πτηνοτροφικό κλάδο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να προστατεύσει τον κλάδο που προσφέρει τη μεγαλύτερη εθνική αυτάρκεια της τάξεως 90%, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους πτηνοτροφικών Συλλόγων από το σύνολο της χώρας.


«Στο ΥΠΑΑΤ αγωνιζόμαστε  για εσάς, γνωρίζω  τις δυσκολίες που υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι το συμπέρασμα που εξάγεται μέσα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε, είναι η ενίσχυση της εθνικής μας αυτάρκειας.


Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα καίρια και επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον πτηνοτροφικό κλάδο όπως:

Ø  Το πρόγραμμα net metering που αφορά στις για τις αγροτικές εγκαταστάσεις

Ø  Την αδειοδότηση υφιστάμενων και νέων πτηνοτροφείων

Ø  Τη διαφορά συντελεστή πώλησης ζώντων πουλερικών 13% έναντι αγοράς των ζωοτροφών με 6%.

Επιπλέον, αναλύθηκαν τα προβλήματα έλλειψης εργατικού δυναμικού, οι χρεώσεις δημοτικών τελών και η επανένταξη της εντατικής πτηνοτροφίας στον αναπτυξιακό νόμο.


Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με προτεραιότητα τον αγροκτηνοτροφικό τομέα και ανέφερε ότι θα εξασφαλίσει επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία για την αναζήτηση λύσεων. 

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (Π.Ε.Ο.Π.Π.) κ. Ηλίας Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας Ελλάδος κ. Αθανάσιος Αγγελάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πτηνοτρόφων Κεντρικής & Νότιας Ελλάδας (Ε.Π.ΚΕ.Ν.Ε.) κ. Γιώργος Δεληκωνσταντής, ο Αντιπρόεδρος, ο Ταμίας και το μέλος του Δ.Σ. Ε.Π.ΚΕ.Ν.Ε. κ.κ. Πέτρος Αλεξίου, Γιώργος Αλεξόπουλος και Απόστολος Ζιώγας αντίστοιχα, ο κ. Αθανάσιος Λίγκας από την Ένωση Πτηνοτρόφων Νομού Ιωαννίνων, οι κ.κ. Δημήτρης Τζίμας και Στύλιος Φίλιππος από την  Οργάνωση Παραγωγών «Η Πίνδος», ο  Γραμματέας της Ένωσης Πτηνοτρόφων Μακεδονίας κ. Γιάννης Γκουγκούδης, και από το Δ.Σ. του Συλλόγου Πτηνοτρόφων Άρτας οι κ.κ. Παπουτσής Βασίλειος και Παπουτσής Νικόλαος.

Συμμετείχαν επίσης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης και ο Διευθυντής του ΥφΑΑΤ κ. Ανδρέας Θεοφίλου.

Διαβάστηκε 269 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία