Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:41 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 17:42

Με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Η Κυριακή των Χριστουγέννων» στο Μεσολόγγι, από την ΠΔΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Η Κυριακή των Χριστουγέννων» την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου του 2022, στο Αμφιθέατρο εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος-Π.Ε Αιτ/νίας, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η εκδήλωση έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαο Κοροβέση, σε συνεργασία με τον Μουσικό Όμιλο «Ιωσήφ Ρωγών» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μανωλάτου και την Μεικτή Χορωδία «Μελοέσσα», με σολίστ τον τενόρο,Ανδρέα Φούκα.

Στην «Κυριακή των Χριστουγέννων» παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που είχε τη χαρά και τη συγκίνηση να γίνει κοινωνός του χριστουγεννιάτικου πνεύματος των ημερών, αλλά και της συγκινησιακής αναφοράς στην θλιβερή απώλεια της περιφερειακής υπαλλήλου, Ανδρεάννας Πριοβόλου που έφυγε νωρίς και απροσδόκητα από κοντά μας. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός που τίμησε με την παρουσία του και τον θερμό  λόγο του την εν λόγω εκδήλωση αγάπης, καθώς  θερμό χαιρετισμό απηύθυναν και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας,Μαρία Σαλμά,  η Εκπρόσωπος Κηδεμόνων του Συλλόγου « Παναγία η Ελεούσα, Βασιλική Μαραγιάννη και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος. Το χριστουγεννιάτικο κονσέρτο πλαισιώθηκε μουσικά από τις μοναδικές μελωδίες του Μουσικού Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών» υπό τη διεύθυνση του εξαίρετου Δημήτρη Μανωλάτου και την αρμονικότατη Μεικτή Χορωδία «Μελοέσσα» που απέδωσε μοναδικά χριστουγεννιάτικους ύμνους, ενώ ξεχωριστή υπήρξε η μουσική παρουσία του σολίστ Ανδρέα Φούκα που κατέπληξε με τις φωνητικές του ικανότητες, και της πιανίστα, Χριστίνας Κορκοντζέλου που ταξίδεψε τους ακροατές με τις νότες του πιάνου της.

Ιδιαίτερη  στιγμή της εκδήλωσης  στάθηκε το μέρος του αφιερώματος στην εκλιπούσα ΑνδρεάνναΠριοβόλου που περιελάμβανε το άκρως συγκινητικό  «Κείμενο Αγάπης» της Διευθύντριας του Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτας Δακαλάκη που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και φόρτισε συναισθηματικά τους παρευρισκομένους. Ακολούθως, με ένα τραγούδι-αφιέρωμα η καλλιτέχνιδα ερμηνεύτρια, Ευσταθία Γρέντζελου με την μελωδικότατη και την αισθαντική φωνή της και ο δεξιοτέχνης μουσικός, Γιώργος Αθανασόπουλος κορύφωσαν το συγκινησιακό συναίσθημα.

Υπεύθυνοι δε των σκηνικών της μουσικής παράστασης ήταν ο Δημήτρης Δημητρόπουλος και ο Γεώργιος Τσάτσος, με σκηνικά που εντυπωσίασαν αισθητικά ενώ για την άψογη απόδοση του ήχου και του φωτισμού φρόντισε ο Γιώργος Τραγουδάρας. Την εξαιρετική παρουσίαση της όλης εκδήλωσης έφερε εις πέρας ο Βασίλης Χειμώνας, ενώ θερμές ευχαριστίες αξίζουν στην Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου, Μαρία Παπαγεωργίου για την ευγενική χορηγία της μεταφοράς της Μεικτής Χορωδίας «Μελοέσσα».

Στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου υπήρξε παζάρι «Αγάπης και Προσφοράς» του Εργαστηρίου «Παναγία η Ελεούσα» για όσους θέλησαν να στηρίξουν ηθικά και υλικά το έργο του.

 Ο Τομέας Πολιτισμού με όπλο την μουσική τέχνη παρουσίασε μια εκδήλωση με σκοπό να τονίσει την ποικιλομορφία των συναισθημάτων που προκαλεί ο εορτασμός της Έλευσης των Χριστουγέννων, αυτών της αγάπης, της ελπίδας, της χαράς, αλλά και του προβληματισμού και της περισυλλογής για όσους μας λείπουν αυτές τις Άγιες μέρες, δίνοντας βήμα στους καλλιτεχνικούς συλλόγους  και δημιουργούς της ευρύτερης περιοχής μας.

Διαβάστηκε 248 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.