Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:41 πμ
 
wm small
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 09:05

Ο Ραγιάς του Αγρινίου με το σουγιά στο κόκκαλο και το λουρί στο σβέρκο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ΡΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ

(Με αφορμή το άρθρο: Εξαντλητικό αυτό το ματς Αγρίνιο - Μεσολόγγι δεν αντέχεται!)

  • Έρχομαι για πολλοστή φορά να τονίσω ότι ο τόπος υποφέρει ως υποκείμενος σε μια υποβαθμιστική διελκυστίνδα που αναγκάζει φορείς και λαό να τρέχει εξαντλητικά και να μην φτάνει. Χαίρομαι που το ΤΕΕ επισημαίνει το πρόβλημα. Χρόνια τώρα αρθρογραφώ για την αναγκαιότητα διαίρεσης του Νομού σε δυο Περιφερειακές Ενότητες. Χαίρομαι που επιτέλους δεν είμαι ο μοναδικός (σαν γραφικός) που επισημαίνω την παθογένεια.
  • Ωρίμασαν επομένως οι συνθήκες για να απαιτήσουμε την διαίρεση. Αρκεί όμως αυτό; ασφαλώς όχι. Δεν αρκεί να αρκούμαστε σε διαπιστώσεις και να παραμένουμε αδρανείς. Με την ίδια χαρά που πάμε να ακούσουμε την συναυλία της Βανδή και με πολλαπλάσιο ζήλο πρέπει να κινητοποιηθούμε για να αναδείξουμε, να προβάλουμε και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα του τόπου μας.
  • Δεν έχει το δικαίωμα καμία εξουσία να ταλαιπωρεί ένα λαό και να τον στέλνει να διανύει τεράστιες αποστάσεις με τη λογική να μην μεταβεί ο Μωάμεθ στο βουνό αλλά το βουνό στον Μωάμεθ. Εδώ έχουν μεγάλη ευθύνη οι φορείς αλλά και τα ΜΜΕ του Αγρινίου τα οποία προκαλώ να παίξουν τον ρόλο τους, οι μεν φορείς να συγκροτηθούν για να παρθούν αποφάσεις τα δε ΜΜΕ να προβάλουν και να δώσουν τις διαστάσεις που πρέπει.
  • Δήλωσα διαθεσιμότητα να με βγάλουν στον αέρα να μιλήσω και ρητορικά αφού τεκμηριώσω τους ισχυρισμούς μου να καταλήξω ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Εμπρός λοιπόν συντονισθείτε και κοιτάξτε κάτι κινείται.
  • Η σκιά μας θα τρομάξει και θα αποβάλει τον ραγιά που έχουμε μέσα μας αλλά και τον δυνάστη της εξουσίας που μας βάζει να τρέχουμε. Απευθυνόμενος στους δύσπιστους θέλω να καταλήξω: μη προδικάζετε, μη πτοήστε και μη σκιάζεστε στα σκότη, της χαραυγής το φεγγοβόλο αστέρι, της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

Διαβάστηκε 806 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 18:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα