Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:52 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 12:51

Συνέντευξη Χρήστος Βάμος: «Οι συναυλίες για την Ελλάδα και τον Ζορμπά ήταν sold out σε όλα τα θέατρα του Ισραήλ»!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

"Η Ελλάδα και ο Ζορμπάς από το μπαλκόνι του Yoel Sitruk"

Ένα συνδυασμένο μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Yoel Sitruk, με τη συμμετοχή του Έλληνα τραγουδιστή Χρήστου Βάμου που διαπρέπει στο Ισραήλ.

Πως ξεκίνησε η γνωριμία σου με τον Yoel Sitruk ; 

Όλα ξεκίνησαν από ένα βίντεο που προβλήθηκε στα social media του Ισραήλ ( καλεσμένος σε ένα πριβέ πάρτυ ) να τραγουδάω και να χορεύω το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας». Μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο μου: «Γεια σου», μου λέει «είμαι ο Yoel Sitruk»! ( δεν το πίστευα ) Προγραμματίσαμε ένα ραντεβού και κατευθείαν συνεργαστήκαμε. Είχαμε πολύ καλή χημεία, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και σπάνιος.   

Μίλησέ μας για το συγκεκριμένο project που  παρουσιάστηκε στο Ισραήλ. Τι ακριβώς παρακολούθησαν οι θεατές;

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση από το βιβλίο ‘’Ζορμπάς ο Έλληνας’’ του Νίκου Καζαντζάκη. Με τη ματιά του Yoel Sitruk που επισκέφτηκε την Κρήτη και έζησε από κοντά την ιστορία του Ζορμπά. Με δικό του φωτογραφικό Υλικό από την Κρήτη το οποίο και ενσωμάτωσε στην παράσταση. Οι θεατές ακούν ζωντανά από την ορχήστρα, αγαπημένα μας τραγούδια διανθισμένα με ιστορίες για το μπουζούκι και τον μπαγλαμά.  Αποκορύφωμα το τραγούδι Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο χορεύουμε όλοι μαζί πίνοντας ούζο ώστε να μπορέσουν και οι θεατές να νιώσουν πιο κοντά στην υπέροχη Ελλάδας μας.  Τα τραγούδια είναι ενορχηστρωμένα από τον Shachar Borek, μαέστρος της μπάντας ‘’The Balkon’’ που αποτελείται από τρεις μουσικούς:  στο μπουζούκι ο Oded Melxner, Guy Zagron Κιθάρα, Shachar Borek ακορντεόν και την τραγουδίστρια Shiran Shahar Borek που παίζει μπουζούκι και μπαγλαμά. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεσαι στο Ισραήλ. Πως είναι η επαφή με το συγκεκριμένο κοινό; 

Σπάνια, ζεστή και ειλικρινής. Κάθε φορά γίνεται και πιο μεγάλη αυτή η αγάπη. Έχουμε αποκτήσει φιλικές σχέσεις..έως οικογενειακές. Μιλάω με το κοινό μετά από κάθε παράσταση, μοιραζόμαστε κάτι μοναδικό. Για εμένα ήταν μεγάλη έκπληξη οι συναυλίες να είναι Sold Out με τα  θέατρα να γεμίζουν έως και δυο χιλιάδες κόσμο.

Θα δούμε και στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη παράσταση;

Εύχομαι να πραγματοποιηθεί, είμαστε σε συζητήσεις! Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Τι άλλο ετοιμάζεις παράλληλα αυτό τον καιρό; 

Είμαι σε συζητήσεις αυτό το διάστημα για κάποιες εμφανίσεις, και διαπραγματεύομαι  και ένα  μεγάλο project που σύντομα θα υλοποιηθεί.

Διαβάστηκε 505 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.