Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:35 πμ
 
wm small
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 18:32

Εύηνος : Η προσωρινή γέφυρα (κι όταν ολοκληρωθεί) με πολύ νερό δεν θα λειτουργεί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mπορεί η προσωρινή γέφυρα στον Εύηνο, που πρόκειται να λειτουργήσει ως ενδιάμεση λύση μέχρι την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας, να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ωστόσο οι βροχοπτώσεις αυτών των ημερών και η άνοδος της στάθμης των νερών του Ευήνου, έδειξαν τις προδιαγραφές της… κάτι που σε κάποιο βαθμό βέβαια είχε ήδη προαναγγελθεί. Αξίζει ίσως να τονιστεί ότι σύμφωνα με πολλούς κατοίκους της περιοχής ναι μεν η στάθμη των νερών ανέβηκε αρκετά, ωστόσο υπολογίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν έφτασε στα επίπεδα της περσινής καταστροφής.

Το νερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πέρασε πάνω από το κατάστρωμα της προσωρινής γέφυρας, κάτι που πλέον απτά αποδεικνεύει ότι αυτή η προσωρινή γέφυρα θα είναι μια λύση για τους κατοίκους της περιοχής υπό την αίρεση ότι η άνοδος της στάθμης των νερών του Ευήνου θα παραμένει σε… μέτρια επίπεδα. Έτσι λοιπόν στη διάρκεια του χειμώνα, κάθε φορά που βρέχει περισσότερο, αυτή η προσωρινή γέφυρα θα κλείνει για λόγους ασφαλείας.

Αυτό καθιστά ουσιαστικά επιτακτική την ανάγκη να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατόν η νέα οδική γέφυρα στον Εύηνο. Ωστόσο καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις περσινές πλημμύρες, που είχαν ως αποτέλεσμα την καθίζησης της υφιστάμενης γέφυρας, διαπιστώνει κανείς πως 12 ολόκληροι μήνες πέρασαν ανεκμετάλλευτοι σε επίπεδο εργασιών τουλάχιστον.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης μιλώντας στη Βουλή για το θέμα και για χρονοδιαγράμματα ευθύνης από την πλευρά του Υπουργείου είχε πει ότι τα έργα στον Εύηνο και η νέα οδική γέφυρα θα έχουν ορίζοντας ολοκλήρωση δύο ετών περίπου. Όντας όμως πλέον στο τέλος του 2022 και μη έχοντας ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γέφυρας, είναι λογικό να τίθεται πλέον εν αμφιβόλω αν το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και η νέα γέφυρα θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2024.

Οι κάτοικοι του Γαλατά με ανακοίνωση της Συντονιστική τους Επιτροπής και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καθίζηση της γέφυρα του Ευήνου ζητούν από το Υπουργείο Υποδομών ενημέρωση για το χρόνο παράδοσης σε χρήση της γέφυρας προσωρινής διέλευσης, αλλά και για τα αίτια καθυστέρησης κατασκευής της νέας γέφυρας.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 386 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.