Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:38 μμ
 
wm small
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 11:45

"Ο μονόλογος ως προσπάθεια διαλόγου": Παρουσίαση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου "Οι μονόλογοι της Λήδας" στο σχολείο 2ης ευκαιρίας Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση / ομιλία στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου με θέμα "Ο Μονόλογος ως προσπάθεια διαλόγου".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι οι μαθητές του σχολείου με την επίβλεψη της κας Ξανθής Κατσαντάς και ο κος Γιώργος Λουριδάς, σκηνοθέτης, ο οποίος έκανε κάλεσμα στα παιδιά να ασχοληθούν με την τέχνη του κινηματογράφου και τόνισε κοινωνικά προβλήματα και φαινόμενα που προβάλει ο σύγχρονος κινηματογράφος.

Την εισήγηση πραγματοποίησε ο Ξενοφώντας Τσούμας, σκηνοθέτης και απόφοιτος του τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ.

image 01

Εκτός των άλλων, παρουσίασε το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου: "Οι Μονόλογοι της Λήδας", αποσπώντας μεγάλο ενδιαφέρον απ' το κοινό.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν ως τώρα πάνω από 20 παραγωγές Κινηματογραφικών Μονολόγων και στην 2η έκδοση του φεστιβάλ προβλήθηκαν 13 ταινίες Αγρινιωτών δημιουργών (πολλές από τις οποίες γυρίστηκαν στο ίδιο το Αγρίνιο).

Η πόλη του Αγρινίου αναγνωρίζει έμπρακτα τον θεσμό μιας τέτοιας καλλιτεχνικής επιτυχίας.

Ο κος Γιώργος Λουριδάς προσπαθεί να δώσει φωνή σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη ώστε μέσα από το έργο τους να εκφραστούν και να προβληματίσουν.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου: "Οι Μονόλογοι της Λήδας" είναι μια ελπίδα για να δοθεί στην πόλη χώρος για έκφραση και δημιουργία.

image 03

Κείμενο: Zephy Ross

Σελίδα του Φεστιβάλ: www.agriniofilmfestival.com

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

image 02

Διαβάστηκε 488 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 11:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.