Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:51 πμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 23:51

Τζέιμι Φουρλής: Ήρθε στο Αγρίνιο, τόπο καταγωγής της, η ανερχόμενη παγκοσμίως τενίστρια (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Οι παππούδες μου μετακόμισαν στην Αυστραλία όταν ήταν 18 ετών και οι γονείς μου γεννήθηκαν εκεί. Η καταγωγή τους είναι από τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο. Θέλω να πάω…». Aυτό δήλωνε το 2017 η Τζέιμι Φουρλής μιλώντας σε ελληνικό μέσο με αφορμή την παρουσία της στο Roland Garros.

Και πράγματι η ανερχόμενη τενίστρια ήρθε φέτος στο Αγρίνιο. Για αρκετό διάστημα μάλιστα, Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Βρήκε τις ρίζες της, γνώρισε συγγενείς, επισκέφτηκε αξιοθέατα και μοίρασε αυτόγραφα. Αποχώρησε στις 20 Οκτωβρίου για την Αυστραλία όπου , όπως προβλέπεται, θα παραμείνει σε 14ημερη καραντίνα.

Ελάχιστοι λοιπόν στο Αγρίνιο γνώριζαν πως μια από τις ανερχόμενες τενίστριες παγκοσμίως συνδέονταν με την περιοχή. Η Jaimee με υψηλότερο ranking WTA στο νο.189, έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους ITF singles και τρεις ITF διπλούς τίτλους. Έχει λάβει μέρος σε όλα τα Grand Slam, αντιμετωπίζοντας παίκτριες όπως η Κάρολιν Βοζνιάκι (Νο1 τότε) και Svetlana Kuznetsova.

Ένα χειρουργείο όμως στον αριστερό της ώμο την κράτησε 9 μήνες εκτός γηπέδων αλλά πλέον επέστρεψε δριμύτερη. Μετά την καραντίνα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Australian Open. Στο Αγρίνιο προπονούνταν στις εγκαταστάσεις του Τριχόπουλος tennis club το οποίο ως ένδειξη τιμής έδωσε το όνομα το “Jaimee Fourlis court” στο νέο 5ο γήπεδο των εγκαταστάσεων του.

«Η Jaimee είναι μια πολύ γλυκιά και ταπεινή αθλήτρια που αμέσως δείχνει του υψηλό της αθλητικό επίπεδο. Προτίμησε τις εγκαταστάσεις μας για τις προπονήσεις της δηλώνοντας ενθουσιασμένη τόσο με τα γήπεδα όσο και με τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών. Πολύ πρόσχαρη με όλους έδινε αυτόγραφα και φωτογραφίζονταν με πολλά παιδιά της ακαδημίας μας, ενώ παράλληλα αυτά είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις της. Ευχόμαστε στη Jaimee καλή δύναμη, καλή συνέχεια και καλή τύχη στο tour», δήλωσε ο ιδιοκτήτης και προπονητής Νίκος Τριχόπουλος.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1339 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.