Κυριακή, 21η Ιουλίου 2024  9:41 πμ
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 12:35

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση για το «Ομηρικό Δουλίχι» στην Κατοχή Οινιάδων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρουσία πλήθους κόσμου ο Λάζαρος Τσόλκας (Συγγραφέας - Ερευνητής) παρουσίασε την περασμένη Τρίτη 27/7/2021 στην Κατοχή Οινιάδων την ερευνά του για το Ομηρικό Δουλίχι. Η παρουσίαση έγινε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου Συγγρού όπου στεγαζόταν παλιότερα το δημοτικό σχολείο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε απο τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Καλόκληρο και τα υπόλοιπα μέλη. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και μέλη της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου.

doylixi 01

Η έρευνα διήρκεσε 13 χρόνια, στην διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν τόσο πληροφορίες απο την Ιλιάδα και την Οδύσσεια του Ομήρου και άλλα αρχαία συγγράματα, αλλά και προγράμματα αστρονομίας, ηλεκτρονικοί χάρτες κλπ.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τεκμηριώνουν απόλυτα τον ισχυρισμό ότι το αρχαίο Δουλίχιο το οποίο συμμετείχε στον Τρωικό πόλεμο με 40 πλοία, βρισκόταν στον λόφο Κατσά - Παναγιάς στην περιοχή των Οινιάδων. 

doylixi 17

doylixi 32

Με το πέρας της παρουσίασης ο ομιλών απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

Η ανακάλυψη αυτή δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή καθότι ο συνδυασμός των αρχαιολογικών χώρων Οινιάδων, Νεωρίου, Πλευρώνας και Δουλιχίου δύναται να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος για επισκέπτες εντός και εκτός συνόρων. Εαν σε αυτά προσθέσουμε και τα υπόλοιπα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μαζί με τις απέραντες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας,  είναι σαφές ότι μπορούμε να προσφέρουμε ανταγωνιστικό τουριστικό προιόν και να διακδικήσουμε μια θέση στον τουριστικό χάρτη ισάξια (τουλάχιστον) με τα πιο επώνυμα νησιά. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού (ο οποίος λειτουργεί όλο το χρόνο) που προσφέρει το φυσικό ανάγλυφο του νομού μας.

Επιθυμία του ομιλούντος είναι η ερευνά του αυτή να τύχει σοβαρής αντιμετώπισης και προβολής απο την Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή αλλά και να ασχοληθεί η Αρχαιολογική υπηρεσία κάνοντας ανασκαφές και λοιπές διεργασίες ώστε να πιστοποιηθεί και επισήμως το αποτέλεσμα της έρευνας.

doylixi 10

doylixi 13

doylixi 14

doylixi 04

doylixi 16

doylixi 18

doylixi 19

doylixi 20

doylixi 21

doylixi 25

doylixi 26

doylixi 27

doylixi 28

doylixi 29

doylixi 31

doylixi 34

doylixi 35

doylixi 36

doylixi 37

doylixi 38

doylixi 42

doylixi 43

doylixi 47

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 2806 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 10:42
Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής και σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom","Βρες τα φτερά σου..", "Ωδή στην Τριχωνίδα", "Time to Relax", "Το κίτρινο μπλουζάκι", "Γιν' αγέρας και έλα", "Cinematica", "Lounge time" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή", "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι" και το "Ξέρω μια ομαδάρα". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

ksamson.gr
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News