Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 20:22

Πώς αντιμετωπίζεται η βουβωνοκήλη με πλέγμα για κήλη; Ο γενικός χειρουργός Δημήτρης Ζησιάδης εξηγεί την on step διαδικασία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι κήλες είναι μία από τις πιο συχνές περιπτώσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας γενικός χειρουργός. Ειδικά η βουβωνοκήλη, δηλαδή το εξόγκωμα που προκύπτει από την προβολή εσωτερικού οργάνου στη βουβωνική χώρα, μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητική, έως και επώδυνη για την καθημερινότητα του ασθενούς.

Παρόλο που γενικά οι κήλες μπορούν να βελτιωθούν από μόνες τους, σε ορισμένες περιπτώσεις όπως η βουβωνοκήλη, απαιτείται επέμβαση για την αποκατάστασή της, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανός στραγγαλισμός και νέκρωση του οργάνου που προβάλει σε αυτήν.

Καθώς η ιατρική τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ραγδαία, πλέον η αποκατάσταση μπορεί να γίνει με πλέγμα για κήλη, μία διαδικασία που ονομάζεται on step βουβωνοκήλη και έχει πιο χαμηλό κόστος επέμβασης από την κλασική ανοιχτή επέμβαση.

Πώς και πότε προκύπτει

Μία βουβωνοκήλη μπορεί να προκληθεί όταν τα εσωτερικά όργανα (συνήθως το έντερο) πιέζει και διαπερνά τους μύες της κοιλιάς με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ως εξόγκωμα κάτω από το δέρμα σας. Οι βουβωνοκήλες είναι επικίνδυνες επειδή συχνά μεγαλώνουν με την κίνηση και τις καθημερινές σας διεργασίες και έτσι μπορεί να παγιδευτεί το έντερό σας στο εξόγκωμα και από τη περίσφιξη να χάσει την παροχή αίματος, αυτό δηλαδή που ονομάζουμε ως «στραγγαλισμένη» βουβωνοκήλη.

Όταν λοιπόν συμβεί αυτό, ο γενικός χειρουργός καλείται να επαναφέρει το εσωτερικό όργανο στη θέση του και να βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει την αδυναμία των μυών να το συγκρατήσουν σε αυτή, προκειμένου να αποτρέψει μελλοντική υποτροπή

βουβωνοκηλες.jpg

Η σύγχρονη αντιμετώπιση

Για την αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης, η ιδανική λύση έχει αποδειχθεί ότι είναι το λεγόμενο πλέγμα για κήλη, το οποίο τοποθετείται με μία διαδικασία που ονομάζεται on step βουβωνοκήλη και το κόστος επέμβασης για αυτή είναι σημαντικά μικρότερο από τις παλαιότερες χειρουργικές διαδικασίες για την αποκατάσταση κήλης.

Το πλέγμα για κήλη ουσιαστικά τοποθετείται από τον γενικό χειρουργό στο σημείο στο οποίο παρατηρείται αδυναμία των μυών να συγκρατήσουν τα εσωτερικά όργανα και λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα που επανατοποθετεί το όργανο στη θέση του και το κρατάει εκεί αποτρέποντας μία μελλοντική υποτροπή.

Η διαδικασία αυτή είναι ελάχιστα τραυματική και έχει ταχύτερη και πιο ήπια ανάρρωση, μειώνοντας το συνολικό κόστος επέμβασης και διευκολύνοντας σημαντικά την καθημερινότητα του ασθενούς μετεγχειρητικά.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του κορυφαίου γενικού χειρουργού Δημήτρη Ζησιάδη και μάθετε πληροφορίες για την βουβωνοκήλη και την on step αντιμετώπισή της με πλέγμα κήλης αλλά και το κόστος επέμβασης για τη διαδικασία.

 

Διαβάστηκε 1515 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 21:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.