Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 21:31

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέα χρηματοδότηση των ιδιωτικών κλινικών για την πανδημία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προανήγγειλε με έμμεσο τρόπο ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συνεργαστεί σε μεγαλύτερο βαθμό με τον ιδιωτικό τομέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στιγμή που οι ΜΕΘ του δημοσίου βρίσκονται στο «κόκκινο», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική». Υποστήριξε και πάλι πως «χτίζουμε τείχος ανοσίας» και οι ρυθμοί εμβολιασμού προχωρούν ταχείς ρυθμούς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του την Κυριακή στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Συντάγματος, ο Β. Κικίλιας προανήγγειλε με έμμεσο τρόπο πως η κυβέρνηση θα συνεργαστεί πιο στενά με τις ιδιωτικές κλινικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, χωρίς να σταθεί στο ότι οι δημόσιες ΜΕΘ έχουν φτάσει στο «κόκκινο» και η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, όπως έχουν ζητήσει σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δήλωσε «πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε» και αναφέρθηκε και πάλι σε «τείχος ανοσίας» που χτίζεται μέσα από ταχείς ρυθμούς εμβολιασμού.

«Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε. Όπως προχωράμε με ταχείς ρυθμούς εμβολιασμού, εμβολιάζουμε και χτίζουμε τείχος ανοσίας και κάνουμε τεστ για να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας».

Πηγή: thepressproject.gr
Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Διαβάστηκε 341 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.