Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 20:30

VERITAS - άλμπουμ “ Threads of Fatality ”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

THREADS OF FATALITY – ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

https://www.dropbox.com/s/6t74qh6j7z4nyx9/SONGS.zip?dl=0

VIDEO

STARLIGHT LYRIC VIDEO

OFFICIAL LINKS

www.veritas.rocks

www.veritas.rocks/epk

www.facebook.com/veritasmusickc

https://veritasrocks.bandcamp.com/album/veritas-ep

ΒΙΟ

Το 2012, ο κιθαρίστας Greg Wenk έχοντας ήδη κάποιες ιδέες άρχισε να ψάχνει μέλη για τη δημιουργία ενός σχήματος, και του έδωσε το όνομα Veritas, που σημαίνει "Αλήθεια". Το σχήμα χρειαζόταν ένα λογότυπο για να γίνει πιο αναγνωρίσιμο, οπότε βρήκε το σύμβολο "Awen" που σημαίνει "Δημιουργικότητα". Μετά από κάποιους μήνες αναζήτησης και ακροάσεων, και έχοντας ήδη περίπου 20 ιδέες για τραγούδια, βρήκε τον αρχικό ντράμερ του σχήματος, Adam Hartley. Άρχισαν να δουλεύουν μαζί πάνω στα τραγούδια και να κάνουν ακροάσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί το line up. Μετά από πολλούς μήνες ακροάσεων, βρήκαν τον Geno Alberico μέσα από μια αγγελία και, αφού συνειδητοποίησαν ότι είχαν κοινό όραμα, τον υποδέχτηκαν στο συγκρότημα. Το τρίο συνέχισε να εργάζεται επάνω σε τραγούδια, αναζητώντας παράλληλα τον ιδανικό τραγουδιστή για τη μουσική τους. Μετά από πολλούς μήνες αναζήτησης, ο Geno ανέφερε ότι γνώριζε έναν σπουδαίο τραγουδιστή. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ζούσε αρκετές πολιτείες μακριά. Αφού του έστειλαν μερικά κομμάτια και άκουσαν τι μπορούσε να κάνει, αποφάσισαν να προχωρήσουν με τον Denny Anthony στα φωνητικά. Οι Veritas άρχισαν να δουλεύουν για την ολοκλήρωση τραγουδιών εξ αποστάσεως ανταλλάσσοντας ιδέες και ξεκίνησαν να ηχογραφούν ένα EP ως πρώτη κυκλοφορία τους. Δυστυχώς, ο Adam αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκρότημα για προσωπικούς λόγους και το σχήμα συνέχισε την αναζήτηση για νέο ντράμερ. Ο Denny πρότεινε τον Mark Zonder για τα ντραμς, αφού είχε συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν. Ο Denny επικοινώνησε με τον Mark Zonder και εκείνος συμφώνησε να ηχογραφήσει τα ντραμς.

Καθώς το EP ολοκληρωνόταν το 2019, άρχισαν να στέλνουν κάποια δείγματα για να δημιουργήσουν ενδιαφέρον για το συγκρότημα και να κάνουν γνωστή τη μουσική τους. Τα τραγούδια σημείωσαν αμέσως επιτυχία και παίχτηκαν σε διάφορους διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως το Rock Rage Radio (ΗΠΑ) και το Mercury radio (Ελλάδα). Οι οπαδοί άρχισαν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκρότημα, αλλά και με το πού μπορούν να προμηθευτούν το EP. Το πρόβλημα ήταν ότι αυτό ήταν ακόμα στη φάση μίξης / mastering και το συγκρότημα προσπαθούσε να καλύψει τη ζήτηση. Το site Forgotten Scroll άνοιξε μια συζήτηση για να ενημερώνει τους νέους οπαδούς της μπάντας για την εξέλιξη των ηχογραφήσεων και τη διαθεσιμότητα του EP. Μόλις κυκλοφόρησε το EP, έλαβε πολλές εξαιρετικές κριτικές συγκρίνοντάς τους Veritas με τον ήχο των πρώιμων Queensryche, Fates Warning και Dream Theater.

Η μπάντα συνέχισε να γράφει μουσική και επικεντρώθηκε στην ολοκλήρωση του πρώτου τους full length CD. Χρειάζονταν επίσης έναν καλύτερο τρόπο για να κυκλοφορήσουν το CD τους και να το κάνουν πιο εύκολα διαθέσιμο παγκοσμίως. Άρχισαν να δειγματίζουν τη μουσική τους σε διάφορες εταιρείες διανομής με τη δυνατότητα να διαθέσουν τη μουσική τους σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Μετά από συζητήσεις με αρκετές εταιρείες, βρήκαν μια εταιρεία με κοινό όραμα και τις διασυνδέσεις για να γίνει αυτό. Τον Μάρτιο του 2020, οι Veritas υπέγραψαν συμφωνία με την Amplified για παγκόσμια διανομή του πρώτου τους full length CD σε φυσική και ψηφιακή μορφή. Το CD περιέχει 14 τραγούδια. Η μίξη έγινε από τον Daryl Bolicek στο Wild Horse Recording στη Μινεσότα και το mastering από τον Thomas Juth στο Svenska Grammofonstudion στη Σουηδία. Το CD κυκλοφόρησε στις 28 Αυγούστου 2020 παγκοσμίως και έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ και την Πολωνία.

Band Line-Up:

Denny Anthony-vocals

Greg Wenk-guitar

Geno Alberico-bass

Mark Zonder-drums

Διαβάστηκε 868 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.