Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 20:05

Παρατείνεται για δύο μήνες το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ – Ποιους αφορά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημαντική οικονομική ανάσα στους επιδοτούμενους ανέργους

Σημαντική οικονομική ανάσα στους επιδοτούμενους ανέργους δίνει η κυβέρνηση, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί του Σαββάτου (31/10), παρατείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ για δύο επιπλέον μήνες. Η παράταση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, αφορά τα επιδόματα που έληξαν και λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Ο κ. Σταϊκούρας, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε τα εξής μέτρα στήριξης της οικονομίας:

1.Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.
2.Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ πληρωτέου τον μήνα Νοέμβριο, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021. Η εν λόγω οφειλή θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, από τον Μάιο του 2021 και έπειτα.
3.Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων το μήνα Νοέμβριο.
4.Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου.
5.Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία ανά την επικράτεια σε τουλάχιστον 50% του προσωπικού.
6.Χορηγείται Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 303 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.