Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 19:23

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι σύμφωνα με τα νέα μέτρα κορωνοϊού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χορήγηση επιδόματος 534 ευρώ σε εργαζόμενους που τίθενται σε αναστολή εργασίας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά του κορονοϊού και οι επιχειρήσεις μπαίνουν εκ νέου σε νέο καθεστώς. Σε ό,τι αφορά στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στους εργαζόμενούς τους, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, θα δοθεί νέο επίδομα 534 ευρώ. Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ είναι όσοι εργαζόμενοι τίθενται σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας, οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Συνεπώς είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού. Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας Αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων. Για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες. Οι επιχειρήσεις, για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστηκε 658 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.