Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Μαϊος 2025 21:45

Δήμος Αμφιλοχίας: Οι αγώνες Αλεξίπτωτου Πλαγιάς επέστρεψαν στον Εμπεσό μετά από έξι χρόνια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι αγώνες Αλεξίπτωτου Πλαγιάς επέστρεψαν στον Εμπεσό μετά από έξι χρόνια - Αποκάλυψη γλυπτού στο όρος Καλάνα και ονοματοδοσία της πίστας απογείωσης προς τιμήν του αεραθλητή και εκπαιδευτή Α/Π Ιωακείμ Σκόνδρα.

Οι αγώνες Αλεξίπτωτου Πλαγιάς επέστρεψαν στον Εμπεσό και στο όρος Καλάνα μετά από έξι χρόνια με αγώνες τιμής και μνήμης στον αεραθλητή και εκπαιδευτή Α/Π Ιωακείμ Σκόνδρα που “έφυγε” νωρίς.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία και η Αερολέσχη Αγρινίου, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής στην εκκίνηση των αγώνων με μια σεμνή τελετή προς αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς του αεραθλητή Ιωακείμ Σκόνδρα.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας με το Τοπικό Συμβούλιο προχώρησαν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υποδοχή των αγώνων και σήμερα το πρωί μέσα σε κλίμα συγκίνησης η οικογένεια, φίλοι και αθλητές από όλη την Ελλάδα, παρουσία του Δημάρχου Αμφιλοχίας Σάκη Τορουνίδη, της Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αιτ/νίας Χριστίνας Σταρακά, του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Πάναγιώτη Σακελλαρόπουλου και των Αντιδημάρχων Ειρήνης Φίλου και Θωμά Μπαγιάτη συγκεντρώθηκαν στην πίστα απογείωσης σε μια κίνηση συμβολισμού, αποτίωντας φόρο τιμής στον αεραθλητή και εκπαιδευτή που ανέδειξε τον Εμπεσό και την Κανάλα ως σημείο διεξαγωγής αγώνων αεροπτερισμού.

Ακολούθησε η αποκάλυψη γλυπτού στο σημείο απογείωσης των αεραθλητών, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας να αναφέρεται στην ιστορία των αγώνων και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας μίλησε για την πολυετή γνωριμία του με τον αεραθλητή Ιωακείμ Σκόνδρα, το ήθος και τις αξίες που πρέσβευε, τονίζοντας ότι η ονοματοδοσία και το γλυπτό προς τιμήν του είναι ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του και χρέος κάθε Δημοτικής Αρχής να θυμάμαι και να τιμά τους ανθρώπους που εμπνέουν κι έχουν προσφέρει στον τόπο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εντυπωσιακές πτήσεις των αεραθλητών πάνω από την κοιλάδα του Ινάχου, οι οποίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων αθλητών.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 3/5/25 στις 14:00 μ.μ. ο Δήμος Αμφιλοχίας έχει προγραμματίσει αναχώρηση λεωφορείου για τον Εμπεσό από την κεντρική πλατεία Αμφιλοχίας για όσους επιθυμούν να απολαύσουν από κοντά το εντυπωσιακό αθλητικό γεγονός.

Διαβάστηκε 149 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.