Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  7:31 μμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 19:31

Δηλώσεις ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη για την αποκάλυψη του ΑΠΕ για παράνομες ενισχύσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυγενάκης: Καταιγιστικοί έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα από το ΥΠΑΑΤ για ελληνοποιήσεις, παράνομες ενισχύσεις

Θα ελεγχθούν μία προς μία οι 1.000 περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν

Για «εγκληματική ομάδα» κάνουν λόγο οι διωκτικές αρχές

Καταιγιστικοί έλεγχοι προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου αποκαλυφθούν όλα τα κυκλώματα που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή και την αγορά, συνεχίζονται, με εντολή του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως είπε ο ίδιος αναφερόμενος σε σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ελέγχονται μία προς μία, όλες οι περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που εντοπίσθηκαν από τις διωκτικές αρχές, ύστερα από ενημέρωση που είχαν από το ΥΠΑΑΤ.

Όπως είπε πρόκειται για περίπου 1.000 περιπτώσεις που βρέθηκαν με υψηλά ποσοστά ζώων στη βιολογική κτηνοτροφία και ήδη από τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει υπάρχουν τέσσερις προφυλακίσεις. «Δεν θα κάνουμε πίσω γιατί έχουμε δεσμευθεί στους Έλληνες κτηνοτρόφους και γεωργούς ότι οι ενισχύσεις πρέπει να δίνονται στην ώρα τους και σωστά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με διαφάνεια και με συνέπεια, αλλά κυρίως σε αυτούς που πραγματικά τις δικαιούνται», τόνισε ο ΥΠΑΑΤ. Και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό το λόγο δεσμευόμαστε ότι θα ελεγχθούν μία προς μία η κάθε περίπτωση που εντόπισαν οι διωκτικές αρχές, ύστερα από ενημέρωση που έγινε από το ΥΠΑΑΤ. Υπάρχουν ήδη τέσσερις προφυλακίσεις μετά την έρευνα που έκανε η αστυνομία. Πρόκειται για περίπτωση που χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση. Όλα αυτά είναι προϊόν της αποφασιστικής πρωτοβουλίας που ακολούθησε το ΥΠΑΑΤ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα. Και θα συνεχίσουμε. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε πλευρά», τόνισε ο ΥΠΑΑΤ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των ελέγχων των μικτών κλιμακίων σε όλο το φάσμα της αγοράς και στις πύλες εισόδου της χώρας. Υπενθύμισε ότι έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα 2 εκατ ευρώ για διάφορες παραβάσεις και αναφέρθηκε και στις 167 «ξεχασμένες» υποθέσεις στα συρτάρια του ΥΠΑΑΤ, για τις οποίες, μετά από εντολή του, γίνεται πλήρης έλεγχος. Σημείωσε, επίσης, ότι το νέο κυρωτικό πλαίσιο για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ,  έρχεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

Όπως τόνισε, στόχος των ελέγχων και των προστίμων που επιβάλλονται είναι «να σταλεί ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής».

Διαβάστηκε 126 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία