Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  7:21 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 19:02

Δήμος Αγρινίου: Παρεμβάσεις σε δύο φάσεις για την αγροτική οδοποιία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρέμβαση δύο φάσεων για την αγροτική οδοποιία στο Δήμο Αγρινίου σύμφωνα με την  εφημερίδα "Συνείδηση".

Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν το Πάσχα και η πρώτη φάση ολοκληρώνεται στο τέλος Μαΐου. Τι αναφέρει για τις εργασίες που προβλέπονται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Βασιλείου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Με αφορμή την αντιπυρική περίοδο υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία και εκπονήθηκε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα το κατάλληλο σχέδιο δράσης για κάθε πιθανή συνθήκη ανεξαρτήτου εμβέλειας και δύναμης.

Όμως ένα από τα βασικά ζητήματα, νευραλγικής φύσεως μάλιστα, είναι οι ανοιχτοί και προσβάσιμοι αγροτικοί δρόμοι. Στο πλαίσιο αυτό πριν τον Πάσχα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, οι οποίες όμως χωρίζονται σε δύο φάσεις. Στη φάση συγκεκριμένα που είναι σε εξέλιξη και στην δεύτερη φάση που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Σκοπός είναι η πρώτη φάση να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του Μαΐου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η δεύτερη, η οποία θα εστιάσει σε εξίσου σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την αγροτική οδοποιία και την ευκολότερη και κυρίως ασφαλέστερη πρόσβαση.

Το ζήτημα ωστόσο ανέλυσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Βασιλείου μιλώντας στη «Σ». επισημαίνοντας: «Είναι σε εξέλιξη εργασίες σε όλο το Δήμο Αγρινίου για την διάνοιξη των αγροτικών δρόμων. Στην πρώτη φάση ενεργούμε με σκοπό ο καθένας να μπορεί να έχει πρόσβαση στο χωράφι του χωρίς κανένα εμπόδιο και κυρίως με ασφάλεια. 

Αυτή τη στιγμή σε όλο το Δήμο είναι σε εξέλιξη η πρώτη φάση των εργασιών για την αγροτική οδοποιία, ενώ από την αρχή του επόμενου μήνα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση που αφορά την επανάληψη της διάνοιξης των αγροτικών δρόμων και το στρώσιμο με χαλίκι ή ό,τι άλλες παρεμβάσεις χρειάζονται, ώστε ο κάθε ιδιοκτήτης να έχει άνετη και κυρίως ασφαλή πρόσβαση με το αυτοκίνητό του στην ιδιοκτησία του.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει τις διανοίξεις στην Δημοτική Ενότητα των Παρακαμπυλίων, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στις Δημοτικές Ενότητες Παναιτωλικού, Παραβόλας, Θεστιέων και στον κάμπο του Αγρινίου.

Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες στην Καμαρούλα και θα συνεχίσουμε σε Άγιο Νικόλαο και Σχίνο και εκτιμούμε πως στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχουμε ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δουλεύουμε όμως παράλληλα σε αρκετά σημεία. Συγκεκριμένα βρισκόμαστε στο τέλος των εργασιών της πρώτης φάσης των παρεμβάσεων στη Δημοτική Ενότητας Νεάπολης και αμέσως μετά ξεκινούμε τις εργασίες στη Δημοτική Ενότητα Στράτου, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι εργασίες στη Μακρυνεία.

Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία.

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Εκεί αντιμετωπίζουμε ό,τι προβλήματα προέκυψαν στο μεσοδιάστημα και εκτελούμε και άλλες εργασίες όπως το στρώσιμο με χαλίκι και η διευθέτηση άλλων «λεπτομερειών», που είναι βέβαια πολύ σημαντικές για να υπάρχει πρόσβαση, δεδομένου πως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη πως είμαστε στην αντιπυρική περίοδο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και παντού και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η αγροτική οδοποιία είναι βασικότατο ζήτημα.


Αυτή τη στιγμή σε όλο το Δήμο Αγρινίου δουλεύουν συνολικά 13 μηχανήματα που είναι απαραίτητα για τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία. Τα περισσότερα είναι του Δήμου Αγρινίου, αλλά υπάρχουν και μηχανήματα από την εργολαβία που έχουμε συνάψει για την πυροπροστασία της περιοχής.

Η αρχή των εργασιών της πρώτης φάσης έγινε πριν το Πάσχα και σκοπός μας είναι να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και να έχουμε κάνει και δουλειά που θα αφορά σε μεγάλο βαθμό το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, που λόγω της ελαιοκομικής περιόδου ο κόσμος θα έχει ανάγκη να πηγαίνει περισσότερο και με κάθε μέσο μεταφοράς στο χωράφι του για τη συγκομιδή της ελιάς και την προετοιμασία της διαδικασίας για τη συγκομιδή.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως όταν βρισκόμαστε σε μια περιοχή και κάνουμε εργασίες για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας αν πιάσει βροχή, δεν υπάρχει δυνατότητα να παρέμβουν τα μηχανήματα, τα οποία είναι πολύ βαριά και το έδαφος δεν είναι κατάλληλο, όταν είναι βρεγμένο για τέτοιες παρεμβάσεις.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις όταν περάσουμε στη δεύτερη φάση των εργασιών θα φροντίσουμε να παρέμβουμε οριστικά επιλύοντας κάθε το πρόβλημα που μπορεί να έχει δημιουργηθεί από τη βροχή σχετικά με τη πρόσβαση. Με άλλα λόγια δεν σημαίνει πως εγκαταλείπουμε τον συγκεκριμένο αγροτικό δρόμο. Στο πλαίσιο βέβαια των εργασιών είναι και ο καθαρισμός των αυλακιών. Δίνουμε επίσης μεγάλη σημασία στην επίστρωση αγροτικών δρόμων με χαλίκι, ώστε να μπορεί η κίνηση να γίνεται καλύτερα και κυρίως, όπως προαναφέραμε, με ασφάλεια. Συγκεκριμένα στον κάμπο του Αγρινίου πέριξ των διωρύγων 1, 2, 3 και 4, στις περιοχές δηλαδή Αγγελοκάστρου, Καλυβίων και Ζαπαντίου, έχουν επιστρωθεί με χαλίκι όλοι οι δρόμοι».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 534 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.