Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024  11:06 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 19:17

Οι πιο τρελές και παράξενες απαιτήσεις των σταρ του Χόλυγουντ στα γυρίσματα των ταινιών τους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μερικοί από τους σταρ του Χόλυγουντ είχαν ακραίες απαιτήσεις κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Να μερικές από αυτές

salvador dali

Πριν από τον David Lynch το 1984, ο χιλιανός σκηνοθέτης Alejandro Jodorowsky προσπάθησε το 1970 να γυρίσει την ταινία Dune, με ένα καταπληκτικό καστ, συμπεριλαμβανομένων των Mick Jagger, Orson Welles και David Carradine. Ο σκηνοθέτης κατάφερε επίσης να συμπεριλάβει τον Salvador Dali, στο ρόλο του αυτοκράτορα Padishah Shaddam IV. Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης συμφώνησε να αναλάβει τον ρόλο με έναν ιδιαίτερο όρο. Απαίτησε να αμείβεται με 100.000 δολάρια την ώρα, ώστε να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός όλων των εποχών.

Ο Jodorowsky συμφώνησε με τους όρους, όμως μείωσε τον ρόλο του χαρακτήρα τόσο πολύ, που ο Νταλί χρειάστηκε να παίξει μόνο για μία ώρα. Ωστόσο, η ταινία δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες, επομένως δεν μπορέσαμε ποτέ να δούμε τον Σαλβαδόρ Νταλί να παίζει για 100.000 δολάρια την ώρα.

gary b

Το 2003, ο Gary Busey πρωταγωνιστούσε σε μια ταινία που ονομάζεται Quigley. Η υπόθεση της ταινίας ήταν, ότι ένας άπληστος διευθύνων σύμβουλος πεθαίνει σε ένα δυστύχημα και ο Θεός τον στέλνει πίσω στη γη ως σκυλί, που ονομάζεται Quigley. Ο Busey έπαιξε τον άντρα/σκύλο.

Προφανώς η πλοκή απαιτούσε μια σκηνή στον Παράδεισο, αλλά ο Busey σταμάτησε την παραγωγή όταν έπρεπε να γυριστεί. Είπε στον σκηνοθέτη ότι είχε ήδη πάει στο παράδεισο, ως αποτέλεσμα του ατυχήματος του το 1988 και ότι ο παράδεισος που έχτισαν στα γυρίσματα δεν ήταν ακριβής. Τους έβαλε να κάνουν αλλαγές, οι οποίες περιλάμβαναν να απαλλαγούν από καθρέφτες, επειδή ο παράδεισος δεν έχει. Ήταν τόσο αφοσιωμένος στο όραμά του που, σύμφωνα με τον συμπρωταγωνιστή του Κέρτις Άρμστρονγκ, ο Μπάσεϊ τσακώθηκε με έναν άλλο ηθοποιό που είχε επίσης μια σχεδόν θανατηφόρα εμπειρία και διαφώνησε με το όραμα του Μπάσεϊ για τον παράδεισο.

robert de niro

Όταν μιλάμε για ηθοποιούς που μπαίνουν στο “πετσί του ρόλου” ο Robert DeNiro είναι από τους πρώτους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Η πλειονότητα των ρόλων του, περιλάμβαναν πολλή έρευνα, ακόμη και σωματική προπόνηση, κάτι που κορυφώθηκε στα γυρίσματα του The Deer Hunter.

Σε μια από τις πιο δυνατές σκηνές του κινηματογράφου, ο χαρακτήρας του DeNiro αναγκάζεται σε ένα παιχνίδι Ρωσικής Ρουλέτας με τον Christopher Walken από στρατιώτες που τους κρατούν υπό την απειλή όπλου. Η σκηνή γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον ο οποίο ο DeNiro επέμεινε να γυριστεί η σκηνή. Ήθελε ένα πραγματικό όπλο.

Το όπλο ελεγχόταν πριν από κάθε λήψη για να διασφαλιστεί ότι η σφαίρα δεν ήταν στον επόμενο γύρο, όμως και μόνο η παρουσία του γεμάτου όπλου λειτούργησε σαν ψυχολογικό έναυσμα για τον DeNiro.

prince

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Prince ήταν ένα μουσικό είδωλο με μια τολμηρή και παράξενη προσωπικότητα. Στη σπάνια περίπτωση που ο Prince συμφωνούσε να κάνει κάτι λίγο έξω από την πεπατημένη, όλοι έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν χαρούμενο.

Δύο χρόνια πριν πεθάνει, εμφανίστηκε στη κωμική σειρά «New Girl». Ο Prince ήταν προφανώς θαυμαστής του σόου και ζήτησε ο ίδιος να εμφανιστεί σε αυτό, όμως είχε μια σοβαρή απαίτηση για το πώς θα κατέληγε το επεισόδιο.

ben affl

Στο επεισόδιο, ο Prince έπαιζε τον εαυτό του και διοργάνωνε ένα πάρτι. Σύμφωνα με το σενάριο, οι Kardashians υποτίθεται ότι θα ήταν στο πάρτι και τόσο η Kris Jenner όσο και η Khloe Kardashian είχαν κάνει το ανάλογο γύρισμα.

Αποδείχθηκε όμως ότι ο Prince αντιπαθούσε πραγματικά τις Kardashians. Απαίτησε λοιπόν από τους παραγωγούς της σεράς, οι Kardashians να μην εμφανιστούν στο επεισόδιο μαζί του. Οι παραγωγοί τις έκοψαν από το επεισόδιο.

Η αγάπη του Μπεν Άφλεκ για τη Βοστώνη και ομώνυμη ομάδα μπέιζμπολ, είναι παροιμιώδης και έχει επηρεάσει τη δουλειά του στο παρελθόν.

Στα γυρίσματα της ταινίας «Gone Girl», που θεωρείται μία από τα καλύτερες του Άφλεκ, ο σκηνοθέτης David Fincher ζήτησε από τον ηθοποιό, να φορέσει για τις ανάγκες του ρόλου, ένα καπέλο της ομάδας New York Yankees, οι οποίοι ήταν επίδοξοι αντίπαλοι της αγαπημένης ομάδας του ηθοποιού, Boston Red Soχ. Εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να καταγγείλει τη συμπεριφορά του Άφλεκ ως εντελώς αντιεπαγγελματική, καθώς η παραγωγή σταμάτησε για τέσσερις ημέρες. Στο τέλος συμβιβάστηκαν με ένα καπέλο των Μετς.

sean bean

Η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά επιτεύγματα. Χρειάστηκε κόπος απ΄όλους τους ηθοποιούς, αλλά από τον Sean Bean, λίγος περισσότερος.

Ο Bean φοβάται να πετάξει. Στο μέρος όμως που γυριζόταν η ταινία υπήρχαν βουνά και το καστ έπρεπε να πετάξει με ελικόπτερο για να κινηματογραφήσει τις σκηνές. Ο Bean αρνήθηκε και ενώ όλοι οι άλλοι πετούσαν, εκείνος απλώς ανέβηκε στο βουνό με τα πόδια, ντυμένος με την πλήρη πανοπλία του Boromir.

Παρά το πόσο κωμικοί ήταν οι περισσότεροι από τους ρόλους του Myers, είναι γνωστό ότι είναι τελειομανής στα γυρίσματα.

mike myers

Σύμφωνα με την συμπρωταγωνίστριά του στο Cat in the Hat, Amy Hill, ο Mike Myers ήταν εφιάλτης για τους συνεργάτες του. Είπε ότι όχι μόνο δεν κατέβαλλε καμία προσπάθεια για να γνωρίσει κανέναν, αλλά ήταν μια πλήρης ντίβα στα γυρίσματα. Απαίτησε, μεταξύ άλλων, ένας άνθρωπο που στεκόταν πλάι του στη διάρκεια των διαλειμμάτων, με πολλά τάπερ γεμάτα σοκολάτα. Όταν ο Myers χρειαζόταν μια ενίσχυση με βάση το κακάο, ο άνθρωπος αυτός έτρεχε στο πλευρό του με σοκολάτες, τις οποίες προφανώς δεν μοιραζόταν με το υπόλοιπο καστ και το συνεργείο.

shia labeouf scaled

Στην ταινία «Fury», ο Shia LaBeouf έπαιξε έναν πυροβολητή τανκ. Για να κάνει τον χαρακτήρα πιο αληθινό, αποφάσισε να ζήσει τη ζωή ενός πυροβολητή. Αυτό περιλάμβανε αυστηρή περικοπή σε πράγματα όπως η υγιεινή. Φήμες λένε ότι τόσο ο σκηνοθέτης όσο και ο συνάδελφός του ηθοποιός Μπραντ Πιτ τον προειδοποίησαν ότι έπρεπε να κάνει μπάνιο επειδή προσβάλλει όλους τους άλλους. Όταν αρνήθηκε, τον έστειλαν σε ένα μικρό ξενοδοχείο ώστε να μείνει μόνος του.

Επίσης, για να πετύχει το αποτέλεσμα ενός πραγματικά τραυματισμένου πολεμιστή, πήρε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε το πρόσωπό του, ενώ αφαίρεσε και ένα δόντι, χωρίς λόγο, για να ολοκληρώσει τη μορφή του χαρακτήρα.

kirk cameron

Ο Κερκ Κάμερον στη δεκαετία του 1980 ήταν σαν τον Harry Styles ή τον Timothee Chalamet. Μόνο πιο επικριτικός.

Ο Κερκ Κάμερον πρωταγωνιστής της επιτυχημένης αμερικανικής σειράς «Growing Pains», έγινε φανατικός Χριστιανός. Ως πρωταγωνιστής του σόου, είχε μεγάλη επιρροή στην πλοκή της υπόθεσης, αλλά και στην επιλογή των ηθοποιών, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Το πιο διαβόητο παράδειγμα αυτού ήταν το πώς απομάκρυνε την κοπέλα του χαρακτήρα του, από την σειρά.

Ο χαρακτήρας του Κάμερον είχε σχέση με την Τζούλι, την οποία υποδύθηκε η ηθοποιός Τζούλι Μακ Κάλο. Οι δυο τους έπρεπε να παντρευτούν στην πέμπτη σεζόν, αλλά μεταξύ της τέταρτης και της πέμπτης σεζόν, ο Κάμερον ανακάλυψε ότι η Μακ Κάλο είχε ποζάρει για το Playboy δύο χρόνια νωρίτερα. Ζήτησε να την απολύσουν και έτσι, αντί για γάμο, η πέμπτη σεζόν ξεκίνησε με την Τζούλι να παρατάει τον Κάμερον και να αποχωρεί από τη σειρά.

mixanitouxronou.gr

 
Διαβάστηκε 224 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.