Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024  8:29 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 19:06

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη μιλά για τα μετάλλια της και τα όνειρα της για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την αδιάλειπτη προσπάθεια, την αποφασιστικότητα και την αγάπη για τον αθλητισμό, η Ευαγγελία Πλατανιώτη έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα της στον εγχώριο, αλλά και διεθνή χώρο του αθλητισμού.

Συζητήσαμε μαζί της για την κορυφαία επιτυχία της στην Ντόχα, την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και τη συμμετοχή της στην καμπάνια των Ολυμπιακών Αγώνων της Samsung.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στη φωτογράφιση της Samsung Team Galaxy SAMSUNG

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναφέρεται σε όσα απαιτούνται για να φτάσει κανείς στην κορυφή του αθλήματος και πώς η φιλοσοφία “Open Always Wins” της Samsung αντικατοπτρίζεται στην προσωπική της ιστορία και την αθλητική της πορεία.

Φέτος ήρθε το Χρυσό και το αργυρό στο σόλο και μαζί το εισιτήριο για το Παρίσι. Πηγαίνοντας στην Ντόχα είχες αυτή την πίστη ότι έφτασε η ώρα; Ότι θα τα πετύχαινες τον στόχο σου;

“Πηγαίνοντας στη Ντόχα πίστευα στον εαυτό μου και την δουλειά που είχα κάνει. Ήμουν ήρεμη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα συγκεντρωμένη από την αρχή έως το τέλος του αγώνα.

Πίστευα σε αυτό το αποτέλεσμα αλλά και πως η στιγμή για να τα καταφέρω ήταν τώρα”.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς έχει διαφορετική βαρύτητα από το Χρυσό μετάλλιο; Ήταν τόσο μεγάλο το επίτευγμα που το χρυσό έρχεται -αν μπορούμε να το πούμε- κάπως σε δεύτερη μοίρα;

“Εάν κάτι είχε δουλευτεί λιγότερο, αυτό ήταν το ντουέτο. Δεν υπήρχε στο μυαλό μου το ενδεχόμενο μην πάρουμε την πρόκριση, καθώς αυτό το σενάριο το θεωρούσα καταστροφικό.

Την ίδια στιγμή, ένα μικρό λάθος θα ήταν αρκετό για να τη χάσουμε. Η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούσε την συγκέντρωση μας στο 100% την ώρα του αγώνα.

Στην προετοιμασία μου έδωσα μεγαλύτερη βαρύτητα στο σόλο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και αυτό, γιατί ήταν πολύ πιο εύκολη η πρόκριση για εμένα από ότι το χρυσό μετάλλιο.

Στο ντουέτο θέλαμε μια πολύ καλή εμφάνιση χωρίς κάποιο μοιραίο λάθος ενώ στο σόλο, στόχος μου ήταν η πρώτη θέση του κόσμου.

Αυτό απαιτούσε να είμαι η καλύτερη μου εκδοχή όσο ποτέ άλλοτε. Ξυπνούσα και κοιμόμουν με την σκέψη στο χρυσό αλλά εάν έχανα ένα από τα δυο, θα το θεωρούσα εξίσου μεγάλη αποτυχία”.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη με τον Λευτέρη Πετρούνια μαζί για τη φωτογράφιση της Samsung Team Galaxy GALAXY

Για να δούμε εμείς, οι κριτές κι όλος ο κόσμος αυτό το μαγικό θέαμα σε 120 δευτερόλεπτα τι έχει κάνει προηγουμένως η Ευαγγελία; Πόσο έχει δουλέψει; Πόσες φορές είπε “άντεξε, τώρα ήρθε η ώρα;”.

“Το άθλημα μας απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση και είναι πολυπαραγοντικό. Ο αθλητής/τρια χρειάζεται να έχει πολλά skills και αυτό απαιτεί πολλές ώρες δύσκολων προπονήσεων.

Ήταν πολλές οι φορές που είπα “Μπορείς, άντεξε, λίγο ακόμη” και αλλά πολλά, γι’ αυτό και όταν ο στόχος επιτυγχάνεται η χαρά και η δικαίωση είναι ακόμη μεγαλύτερες!

Επιλέξατε τον “Ζορμπά”, μία μουσική σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη που σε ανατριχιάζει, που πρεσβεύει έντονα το ελληνικό στοιχείο και είναι ένας συνθέτης θρύλος όχι μόνο της χώρας μας, αλλά παγκόσμιας εμβέλειας. Πώς ένιωσες όταν το άκουγες τη στιγμή που εκπροσωπούσες τη χώρα μας και σ’ έναν τέτοιον αγώνα ύψιστης για σένα σημασίας που διακυβευόταν το εισιτήριο των Ολυμπιακών;

“Το κομμάτι του Ζορμπά, το επιλέξαμε στο ελεύθερο σόλο όπου κέρδισα το αργυρό και σίγουρα, δεν ήταν μια τυχαία επιλογή.

Ήταν ο τελευταίος μου χορός ως σολίστ και πέρα από την συγκέντρωση μου στο τεχνικό κομμάτι και στην εκτέλεση, ένιωθα δέος και υπερηφάνεια ακούγοντας και εκτελώντας κάτω από τους ήχους του Ζορμπά.

Ήθελα να το χαρώ με την ψυχή μου και αυτό έκανα, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό”.

Ο καιρός πλησιάζει, οι μήνες περνούν και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το Παρίσι. Πώς είναι οι προπονήσεις σου και πώς είσαι ψυχολογικά αυτή την περίοδο. Τα μετάλλια σού έδωσαν ένα boostarισμα και αυτοπεποίθηση για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός;

“Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πήρα λίγες ημέρες ξεκούρασης. Πλέον έχουμε αλλάξει σελίδα στο στόχο μας και από το Παγκόσμιο το βλέμμα μας είναι στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Για τους μήνες προετοιμασίας που μας απομένουν, ο στόχος πλέον είναι διαφορετικός, αφού θα εστιάσω το 100% των δυνάμεών μου στην προετοιμασία για το ντουέτο μου.

Σίγουρα τα μετάλλια αυτά μου δίνουν δύναμη για να προπονούμαι και πίστη για να συνεχίσω να ονειρεύομαι και να δουλεύω για τα όνειρα που έχω για τους Ολυμπιακούς”.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη με το smartphone Galaxy Z Flip5 SAMSUNG

Η συμμετοχή σου στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έχει κάτι ξεχωριστό, αφού βρίσκεσαι από κοινού με κορυφαίους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αθλητές από όλο τον κόσμο, στο Samsung Galaxy Team. Τι σημαίνει για σένα να είσαι μέλος αυτής της ομάδας;

“Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να είμαι μέλος του Samsung Galaxy Team, καθώς σημαίνει ότι ανήκω σε μια ομάδα που εκπροσωπεί την αριστεία, την καινοτομία και την προσπάθεια για διαρκή βελτίωση.

Είναι μια ευκαιρία να συνδεθώ με αθλητές από όλο τον κόσμο που μοιράζονται την ίδια αφοσίωση για τον αθλητισμό και την ίδια πίστη στη δύναμη της τεχνολογίας που μπορεί να προσφέρει νέες δυνατότητες.

Το κεντρικό μήνυμα της Samsung “Open Always Wins” με εμπνέει, καθώς μου υπενθυμίζει ότι με ανοιχτό μυαλό, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και να επιτύχουμε τους στόχους μας”.

Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στη ζωή σου;

“Στον αθλητισμό, η τεχνολογία με βοηθά να παρακολουθώ και να αναλύω την απόδοσή μου, να προγραμματίζω και να προσαρμόζω τις προπονήσεις μου και να διατηρώ την φυσική μου κατάσταση στο απόλυτο επίπεδο.

Με το Galaxy Watch 6 έχω πρόσβαση σε εξατομικευμένα δεδομένα για τη φυσική μου κατάσταση, συμβάλλοντας σημαντικά στην προετοιμασία μου για κάθε αγώνα.

Επίσης, η τεχνολογία της Samsung και το αγαπημένο μου smartphone Galaxy Z Flip5 με βοηθά να μοιράζομαι την καθημερινότητά μου με τον κόσμο στα social media και να παραμένω συνδεδεμένη με την οικογένεια και τους φίλους μου, όταν βρίσκομαι μακριά τους για αγώνες”.

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστηκε 279 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.