Δευτέρα, 17η Ιουνίου 2024  4:12 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 10:02

Άλσος Αγίου Χριστοφόρου: To μαγικό δάσος του Αγρινίου με τους σκίουρους και τα μοναδικά μονοπάτια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα στη φύση στα μονοπάτια του Άλσους θα μπορέσεις να αναπνεύσεις, να περπατήσεις , να χαζέψεις τους σκίουρους στα δέντρα που κάνουν παρέα στους περιπατητές αλλά και στους δρομείς που τρέχουν.

Το Άλσος του Αγίου Χριστοφόρου που στέκει πάνω από την πόλη του Αγρινίου είναι ένας μοναδικός «πνεύμονας» πρασίνου και όχι μόνο…

Λίγοι είναι εκείνοι που το γνωρίζουν καλά καθώς πολύ κόσμος δεν προτιμά το συγκεκριμένο σημείο για να περπατήσει και να απολαύσει τη θέα της πόλης από ψηλά.

Αν βρεθείς νωρίς το πρωί στη βρύση στο εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου και πάρεις το μονοπάτι που βγάζει πάνω στην αντιπυρική ζώνη τότε ένας νέος κόσμος θα παρουσιαστεί μπροστά σου… Μέσα στη φύση στα μονοπάτια του Άλσους θα μπορέσεις να αναπνεύσεις, να περπατήσεις , να χαζέψεις τους σκίουρους στα δέντρα που κάνουν παρέα στους περιπατητές αλλά και στους δρομείς που τρέχουν.

Ναι… ακριβώς… είναι πολλοί από τους δρομείς που επιλέγουν το Άλσος για τις προπονήσεις τους αλλά και αρκετός κόσμος που κάθε πρωί ή και μεσημέρι ανεβαίνει να περπατήσει ή να κάνει την βόλτα του.

Μέσα σε αυτό λοιπόν το Άλσος την περασμένη Κυριακή 12 Μαΐου, έλαβε χώρα το 4ο citytrailAgrinio… ένας αγώνας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια των εορτών του πολιούχου της πόλη του Αγρινίου Αγίου Χριστοφόρου.

Δύο διαδρομές αγώνων 5 και 12,5χλμ μέσα στο Άλσος του Αγίου Χριστοφόρου.
Σε αυτές τις δύο διαδρομές παλιοί και νέοι δρομείς ένα έχουν να πουν ότι η διαδρομή μέσα στο δασύλλιο είναι μαγική και θα πρέπει οι Αγρινιώτες να έρθουν και να γνωρίσουν το Άλσος από κοντά. Να δουν και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι που έχουμε δίπλα μας ένα τέτοιο φυσικό κάλος και πως είναι σημαντικό να το διαφυλάξουμε τόσο για εμάς όσο και τις επόμενες γενιές.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο παρουσιάζεται μέρος από τις διαδρομές του 4ου citytrail, μήπως τελικά ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε αυτόν πνεύμονα πρασίνου από κοντά; Να το περπατήσουμε, ξεφεύγοντας λίγο από την φασαρία της πόλης γεμίζοντας οξυγόνο και καθαρίζοντας τη σκέψη μας…


Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Φωτογραφίες: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου (4οcitytrailagrinio)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 421 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 10:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.