Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024  7:01 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 22:29

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 133η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Τοn Bασίλειο απο την Kαισαρεία τον έκαναν Άι Βασίλη και Μέγα, η γεναιoδωρία του και η φιλανθρωπία του. Όντως ο άνθρωπος αυτός μια ζωή μοίραζε δώρα, τα οποία έπαιρνε από τους πλούσιους και τα έδινε στους φτωχούς. Αγαπούσε δε πάρα πολύ τα παιδιά. Για αυτό και καθιερώθηκε σαν ο Άγιος που φέρνει δώρα την πρωτοχρονιά στα παιδιά. Γιατί όμως να τον ντύνουμε σαν το Santa Claus που έρχεται απο την Φιλανδία;

- Σύγχρονοι ιστορικοί αρχισαν να αποκωδικοποιούν τα ημερολόγια των αρχιτεκτόνων και να εξετάζουν τα νομικά αρχεία για να ανακαλύψουν πως οι Οθωμανοί μπόρεσαν να χρηματοδοτήσουν και να διοικήσουν μια αυτοκρατορία τόσου μεγέθους.

- "Γαζής" στα Τούρκικα είναι ο μαχητής της πίστης

- Οι προφορικές παραδόσεις που εξιστορούν τα κατορθώματα των ηρώων στον πόλεμο δεν κατέγραψαν μόνο το ότι η συνεργασία ανάμεσα στους Οθωμανούς πολεμιστές και τους χριστιανούς του Βυζαντίου ήταν συχνή, αλλά και το ότι δεν ήταν ασυνήθιστο φαινόμενο και η επιγαμία.

- Γενί Σεχίρ=νέα πόλη. Εσκί Σεχίρ=παλιά πόλη.

- Πρωτεύουσα (έδρα του Σουλτάνου) της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έγινε πρώτα η Αδριανούπολη και μετά η Κωνσταντινούπολη.

- Έτος 1333 μχ. το κάποτε περήφανο Βυζάντιο κατέληξε να συαινέσει στην καταβολή χρηματικού ποσού στους Οθωμανούς, με αντάλλαγμα την εγγύηση ότι θα επιτρεπόταν στον Αυτοκράτορα να διατηρήσει τη μικρή περιοχή που ακόμα κατείχε στη μικρά Ασία.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 322 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 23:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!