Δευτέρα, 17η Ιουνίου 2024  11:11 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 15:07

Δη.Πε.Θε. Αγρινίου: Θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα για την παράσταση της πρεμιέρας «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Άκη Δήμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε η  αυλαία της Κεντρικής Σκηνής του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου με το γνωστό έργο «Απόψε τρώμε στης  Ιοκάστης», του Άκη  Δήμου.

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, οι ηθοποιοί εισέπραξαν το ζεστό  και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών για τις εξαιρετικές ερμηνείες και τις απίστευτες στιγμές γέλιου.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης έδωσαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η πρόεδρος του Δη.Πε.Θε Μαρία Παπαγεωργίου, ο αντιπρ. Κ.Καλαντζής, ο πρ. του ΔΣ Κ. Ζώης και οι Αντιδήμαρχοι Γ.Μπόκα, Α.Σκαρτσάρης.

«Μια ακόμη σημαντική παράσταση,  αντάξια της ιστορίας του Δημοτικού μας θεάτρου. Δίκαια οι θεατές  ανταποκρίθηκαν και επιβράβευσαν τον σκηνοθέτη Γιώργο Ευθυμίου και όλους τους ηθοποιούς. Πιστεύω ότι το θεατρόφιλο κοινό του Αγρινίου θα απολαύσει μια εξαιρετική παράσταση», τόνισε η κ. Παπαγεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 Μαΐου 2024, κάθε Παρασκευή-Σάββατο στις 9.15 μ.μ. και Κυριακή στις 6.15 μ.μ. στην αίθουσα του Δη.Πε.Θε Αγρινίου.

Πρόκειται για μια «σουρεαλιστική, μαύρη κωμωδία» η οποία διαδραματίζεται στο αστικό διαμέρισμα της οικογένειας Παπαδάμου.

Η οικογενειακή συνάθροιση  για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει,που διοργάνωσε στο σπίτι της η Ιοκάστη Παπαδάμου, θα μετατραπεί σε μια βραδιά αποκαλύψεων και εξομολογήσεων από την ίδια και όλους τους καλεσμένους της που κρατάνε το θεατή σε εγρήγορση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράστασης.Οι απορίες της Ιοκάστης και τα ερωτήματά της περί της… γεωγραφίας, καθώς και οι  φοβερές εικασίες για το δολοφόνο της Λετονής Νάντιας έκαναν το κοινό να σείεται από τα γέλια!...υπάρχουν και άλλες πολλές αποκαλύψεις, αλλά τις αφήνουμε για τους θεατές να τις ακούσουν από κοντά…!

σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

σκηνικό: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

κοστούμια: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

φωτογραφίες: ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΜΑΛΕΤΣΟΣ

κατασκευή κοστουμιών: PAULCHRISTOPHE

κατασκευή αντικειμένων: ART AT HEART ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

βοηθός σκηνοθέτη: ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΦΝΙΑ

παίζουν:

ΙΟΚΑΣΤΗ: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ / ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

ΡΩΜΥΛΟΣ: ΤΑΣΟΣ ΚΟΡΟΖΗΣ

ΚΟΣΜΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΑΤΙΑ: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΔΕΛΛΟΣ

ΓΙΟΥΡΙ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

ΝΑΝΤΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ/ ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

  • Η ιδιαιτερότητα της παράστασης είναι ότι ο ρόλος της Ιοκάστης είναι διπλή διανομή και παίζεται εναλλάξ από τις ηθοποιούς:

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ / στις 17,18,19 και 24 Μαΐου και

ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ/ στις 25 και 26 Μαΐου

Τιμές εισιτηρίων:

10 € κανονικό και 8 € μειωμένο

διάρκεια:90’(χωρίς διάλειμμα)         

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

TICKETSERVICES

-online: www.ticketservices.gr

- τηλεφωνικά: 2107234567

Η αγορά εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα ticketservices.gr ή από το Ταμείο του θεάτρου.

Ώρες Ταμείου θεάτρου κάθε:

Πέμπτη από τις 19.00 – 21.00

Παρασκευή από τις 11.00 – 13.00 & 19.00 – 21.00

Σάββατο από τις 11.00 – 13.00 & 19.00 – 21.00

Κυριακή από τις 11.00 – 13.00 &17.00 – 18.00

τηλ. ταμείου: 26410 – 56135 (ώρες ταμείου)

Το απόσπασμα για την παράσταση ,της Ειρήνη Μ. Μουντράκη, θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου:

Περίληψη

[...] Καυτά ζητήματα της σύγχρονης ζωής όπως η μετανάστευση, η εκμετάλλευση των μεταναστών, η ομοφυλοφιλία, η αγωνία της τεκνοποίησης, η μοιχεία, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, οι χωρίς αντίκρισμα σπουδές, τα πολιτικά και καπιταλιστικά παιχνίδια, αλλά και διαχρονικά ερωτήματα και αγωνίες της ανθρώπινης ύπαρξης όπως η μοναξιά, η εξαπάτηση, η φιλία, η διαιώνιση και ο θάνατος θίγονται με τον πιο ευφυή τρόπο από τον συγγραφέα που με το έργο αυτό κάνει μια τομή στη δραματουργία του. Η γραφή του Άκη Δήμου διέθετε πάντοτε ένα υποδόριο χιούμορ, μια δηκτικότητα που έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για να απελευθερωθεί. Έχοντας πια τη σιγουριά του απόλυτου ελέγχου των μέσων του, του ύφους του, της διάνοιάς του, πραγματοποιεί επιτυχώς ένα τολμηρό πέρασμα στην κωμωδία. Δεν εγκαταλείπει ωστόσο ούτε τη λυρικότητα της γραφής του, ούτε τον προσφιλή του χώρο του υπερρεαλιστικού. Τα πιο παράδοξα πράγματα συμβαίνουν με τον πιο φυσικό τρόπο, γιατί στο θέατρο του Δήμου όλα είναι δυνατά. Δεν πρόκειται για θέατρο του παραλόγου. Πρόκειται για μια κριτική στάση στη "ζωή του παραλόγου".

Πηγή: https://www.tempo.gr/texnes-theamata/theatro/817-apopse-trwme-stis-iokastis

ΑΚΗΣ ΔΗΜΟΥ –ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Ο Άκης Δήμου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο το 1995 με το μονόλογο "...και Ιουλιέτα". Από τότε έχουν ανέβει περί τα 20 έργα του από επιχορηγούμενα και ιδιωτικά θέατρα. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά, και έχουν παρουσιαστεί στο αγγλικό και ισπανικό κοινό. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστηκε 241 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.