Σάββατο, 4η Μαίου 2024  7:04 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 18:00

1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου: Όταν η Χημεία γίνεται ...μαγική - Καθήλωσε με τα πειράματά του ο Φάνης Ντασιώτης (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε χώρο επίδειξης πειραμάτων Χημείας μετέτρεψε με ελάχιστη βοήθεια το κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Μεσολογγίου, ο «μάγος της Χημείας» κ. Φάνης Ντασιώτης.

Κατόρθωσε να καθηλώσει για δύο ώρες εκπαιδευτικούς και  μαθητές κάνοντας τους να λατρέψουν τη Χημεία.

Ο έμπειρος χημικός, υπεύθυνος ΕΚΦΕ. κ. Φάνη Ντασιώτης προχώρησε σε μια σειρά από εντυπωσιακά πειράματα αποδεικνύοντας ότι η εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να είναι διασκεδαστική. 

Όπως αναφέρει σε κείμενό της η καθηγήτριας Χημείας, MSc Ιατρική Χημεία, Στέλλα Κοκόλη η επίδειξη πειραμάτων  περιλάμβανε δείκτες όπως φαινολοφθαλεϊνη «για μετατροπή κρασιού σε νερό και αντίστροφα, νερό σε πορτοκαλάδα και αντίστροφα», συμπεριφορά διοξειδίου του άνθρακα και κίνδυνοι από την εισπνοή του καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς.


Επίσης, οι μαθητές είδαν αόρατη επιμετάλλωση κατά την οποία  δημιουργήθηκαν ψεύτικα χρυσά νομίσματα. Ένα μπαλόνι μπήκε στη... σούβλα για αναφορά των ιδιοτήτων των πολυμερών, παρήχθησαν ελιές με ασκορβικό οξύ και δόθηκαν συμβουλές ως προς τις ιδιότητες και τη χρήση του και τέλος έγιναν εντυπωσιακές καύσεις, μεταξύ άλλων, σε ζελεδάκια!

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά που τα έφερε πιο κοντά στις Φυσικές Επιστήμες και στη μαγεία των πειραμάτων.

Σε ανακοίνωση του σχολείου εκφράζονται ευχαριστίες για την αποδοχή της πρόσκλησης από τον κ Ντασιώτη αλλά και η προσδοκία το εγχείρημα να επαναληφθεί.

«Κορόνα των επιστημών, θαυματουργή Χημεία,και μέσ’ από τα σκύβαλα στολίδια
βγάζεις και πετράδια. Μπορείς τα τίμια να τα πλάσεις με την ατιμία, να βρεις παλμούς
ερωτικούς και μέσα στην καρδιά την άδεια» 

Κωστής Παλαμάς

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 286 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 18:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.