Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  8:05 πμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 11:46

Δράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων στο Νηπιαγωγείο της  Κοινότητας Αγ. Ανδρέα και στο Νηπιαγωγείο της  Κοινότητας Γραμματικούς πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου  και της Δομής Αστέγων Δήμου Αγρινίου, Υποέργο α.α 1: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας, Υποέργο α.α 2: Υπνωτήριο (συνέχιση Δράσης) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.

Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το νηπιαγωγείο στην πρώτη Δημοτικού στα πλαίσια του προγράμματος: «Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό» . Ο ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές διαταραχές του προφορικού και γραπτού λόγου, τα σύγχρονα μέσα αξιολόγησης και τους τρόπους αντιμετώπισης. Η ψυχολόγος του Υπνωτηρίου ανέλυσε τρόπους αποτελεσματικής επικοινωνίας γονέων – παιδιών και διαχείρισης συναισθημάτων. Συζητήθηκε επίσης η  θέσπιση και τήρηση ορίων ως πλαισίωση των παιδιών σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τις Διευθύνσεις των Νηπιαγωγείων Πρωτοβάθμιας Αιτωλοακαρνανίας, τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς για τη διοργάνωση και τους γονείς για την ενεργή, γεμάτη ζήλο συμμετοχή και τον χρόνο που αφιέρωσαν.  

Οι Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου είναι ενταγμένες στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ Δυτική Ελλάδα 2021-2027 με ΟΠΣ 6001977.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγρινίου είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ Δυτική Ελλάδα 2021-2027 με ΟΠΣ 6001988.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΟΚΑ

Διαβάστηκε 125 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.