Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  5:54 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 19:31

Ο Δήμαρχος του Αη Στράτη στο Θέρμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμαρχος του ακριτικού Αη Στράτη Κωνσταντίνος Σινάνης βρέθηκε σήμερα στο Θέρμο και πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου συνάντησε τον Σπύρο Κωνσταντάρα.

Την είδηση της επίσκεψης του κ. Σινάνη έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ο Δήμαρχος Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας.

Ο κ. Κωνσταντάρας σημείωσε: "με επισκέφτηκε σήμερα στο δημαρχείο Θέρμου, ο δήμαρχος του αδελφοποιημένου δήμου Αγίου Ευστρατίου Κωνσταντίνος Σινάνης.

Να σημειωθεί ότι ο Αη Στράτης έχει μια σημαντική γεωστρατηγική θέση, ως νησί, καθώς και ιστορική διαδρομή, αφού αποτέλεσε τόπο εκτοπισμού πολιτικών κρατουμένων.

Οι Ρίτσος, Βάρναλης, Βαρδής Βαρδινογιάννης και εκατοντάδες άλλοι βρέθηκαν στην απομόνωση, λόγω των ιδεών τους σε χρόνους δίσεκτους πολιτικά.

Όλη αυτή η ιστορία καταγράφεται στο Μουσείο Δημοκρατίας που ιδρύθηκε και εγκαινιάσθηκε από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το έτος 2007.

Σήμερα ο Αη Στράτης κάνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης, αφού έχει εξασφαλίσει ενεργειακή αυτονομία και ως μικρός νησιωτικός Δήμος πρέπει να τύχει ακόμη μεγαλύτερης βοήθειας, από την Πολιτεία.

Ο δημος Θέρμου αδελφοποιήθηκε με τον δήμο Αη Στράτη, λόγω ότι στο ακρωτήρι της Τρυπητής, έπεσε ο Θέρμιος ιπτάμενος αεροπόρος Νίκος Σιαλμάς.

Στον Αη Στράτη έχει κατασκευαστεί Μνημείο προς τιμήν του Θέρμιου Ήρωα και κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην μνήμη του.

Οι σχέσεις συνεργασίας των δυο δήμων βρίσκονται σε άριστο σημείο και αναβαθμίζονται σε όλα τα επίπεδα".

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 365 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.