Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  6:16 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 20:39

Αμφιλοχία: Η αντιπυρική ασφάλεια στο επίκεντρο συνεδρίασης του Συντονιστικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεδρίασε σήμερα 14 Μάϊου 2024 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμφιλοχίας για την αντιπυρική περίοδο 2024, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εποικοδομητική συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εξετάστηκαν όλοι οι παράμετροι για την αντιπυρική ασφάλεια των πολιτών.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Αθανάσιος Τορουνίδης, ο Αντιδήμαρχος Έργων και Π.Π. κ. Κωνσταντίνος Κοπίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου κ. Αποστόλης Γώγολος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτριος Φούκας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, οι οριζόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Ντουμάζιος και η κ. Λαμπρινή Χαρδαλιά, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γεώργιος Χούτας, οι Προϊστάμενοι Ύδρευσης και Πρασίνου, κ.κ. Ευστάθιος Πολύζος και Γεράσιμος Τσιρογιάννης, αντίστοιχα, ο Διοικητής Α/Τ. Αμφιλοχίας κ. Δημήτριος Κόκκιος, ο Διοικητής Π/Υ/. Αμφιλοχίας κ. Ευστάθιος Ντζέμος, ο Διοικητής Λ/Σ. Αμφιλοχίας κ. Χρήστος Καλύβας, ο Δασάρχης Αμφιλοχίας κ. Δημοσθένης Θεοχαρόπουλος, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Υ. Αμφιλοχίας κ. Σπυριδούλα Καραδήμα, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Αμφιλοχίας κ. Νικόλαος Πλιάτσικας, ο Πρόεδρος κοινότητας Βαρετάδας κ. Φίλιππος Κοτσώρης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Σπάρτου κ. Γεώργιος Γουρούνας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Αμοργιανών κ. Χρήστος Σαλταούρας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Γιαννοπούλων κ. Βασίλειος Κατσιάδας, η Πρόεδρος Κοινότητας Μαλεσιάδας, κ. Ευαγγελία Κασκαούτη, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πατιοπούλων κ. Κωνσταντίνος Λαμπράκης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Τρικλίνου κ. Αθανάσιος Σβερδίλας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Μενιδίου κ. Γεώργιος Κακαράντζας και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αμφιλοχίας.

«Οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση όλων των πολιτών αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων.  Οι πρόεδροι των κοινοτήτων είναι οι πιο άμεσοι συνεργάτες μας, για όλες τις φάσεις της Πολιτικής Προστασίας και τους καλούμε όλους να σταθούν αρωγοί στο έργο μας, για την προστασία των περιουσιών των συμπολιτών μας» τόνισε ο κ. Τορουνίδης.

Επεσήμανε δε την πληθώρα αρμοδιοτήτων και ενεργειών από τους Δήμους χωρίς τα απαιτούμενα κονδύλια και περισσότερο δε σε Δήμους όπως ο δικός μας όπου είναι μέσα στους πέντε μεγαλύτερους, γεωγραφικά, Δήμους της χώρας.

Ο κ. Κοπίδης ενημέρωσε το σώμα, για την περαίωση όλων των έργων, παρεμβάσεων και ενεργειών, που απαιτούνταν από τον Δήμο αλλά και από τις υποδείξεις των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ μας για οτιδήποτε προκύψει να το αντιμετωπίσουμε. Η αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και ρόλων, επαναλαμβανόμενη θα έλεγα κάθε χρόνο, διασφαλίζει την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 625 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.