Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  8:20 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 09:25

Μεσολόγγι: Εκπαιδευτική εκδρομή 1ου Λυκείου στις Αρχαίες Αιγές και στην Θεσσαλονίκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία εκπαιδευτική εμπειρία υψηλού επιπέδου είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - Παλαμαϊκής Σχολής που συμμετείχαν στην τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στις Αρχαίες Αιγές και στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - Παλαμαϊκής Σχολής επισκέφτηκαν το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, το πρόσφατα αναστηλωμένο Ανάκτορο των Αιγών  της ιστορικής Πρωτεύουσας του Βασιλείου των Μακεδόνων, τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, από τον καταπληκτικό ξεναγό κ. Δημήτρη Κακαγιάννη, στα εντυπωσιακά ευρήματα του Μανώλη Ανδρόνικου, αδιάψευστους μάρτυρες κατά της προσπάθειας παραχάραξης της Ιστορίας μας.

Επίσης επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, την Ροτόντα, τον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης, τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, όπου φυλάσσεται η Λάρνακα με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητρίου καθώς και την κρύπτη όπου σύμφωνα με την παράδοση φυλακίστηκε και μαρτύρησε ο Άγιος Δημήτριος   και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον κ.Βασίλη Γούλα Διδάκτορα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και φυσικά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μικρό μέρος από τις ομορφιές, την φοιτητική ζωή και την γευσιγνωσία της πανέμορφης και κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας συνόδευσαν η κα Ευσαΐα Θεοδωρίδου, ο κ. Βασίλης Γούλας και ο Διευθυντής του σχολείου μας  κ. Φώτης Σκληρός.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 260 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.