Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  9:05 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 00:26

Πετυχημένο το 11ο Brevet Αγρινίου! (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας,

Το 11ο Brevet Αγρινίου (Μπρεβέ = Ποδηλατική διαδρομή μεγάλων αποστάσεων), ολοκληρώθηκε ολοήμερα του Σαββάτου 11 Μάη με μια κυκλική διαδρομή 203 χιλιόμετρα στον κάμπο του Αγρινίου και στις πλαγιές του Απόκουρου και του Ξηρομέρου.

Απαιτητική διαδρομή που 17 ποδηλάτες έφεραν εις πέρας δοκιμάζοντας τις αντοχές τους ανεβαίνοντας ανηφόρες που αν τις προσθέσουμε ξεπερνούν τα τρία χιλιόμετρα!

Οι προσπάθειές τους υπεράνθρωπες για να ποδηλατίσουν επί 10-12 ώρες σε δρόμους με κίνηση τροχοφόρων, στενούς και δύσκολους.

Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στις 07.34 από τον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, πέρασαν από Παναιτώλιο, Παραβόλα, Περιστέρι, Κυρά Βγένα, Παλαιοκαρυά, Κρύο Νερό, Καλλιθέα, Ταξιάρχη, Μέγα Δέντρο, Θέρμο, Αβαρίκο, Κόφτρα, Γέφυρα Πόρου, Πόρο, Ριγάνι, Πιτσιναίικα, Χάνι (Γέφυρα) Μπανιά, Δουναίικα, Άγιοι Απόστολοι, Άνω Μακρινού, Μεσάριστα, Άγιος Ανδρέα, Γαβαλού, Γραμματικού, Ματαράγκα, Παπαδάτες, Ζευγαράκι, Λυσιμαχία, Σταθμό Αγγελοκάστρου, Καλύβια, Άγιο Γεώργιο, Γέφυρα Αχελώου, Μονή Λιγοβιτσίου, Κουβαρά, Κυψέλη, Στράτο, Όχθια, Άγιο Γεώργιο πάλι, Καλύβια, Δοκίμι και επιστροφή στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου!

Ο πρώτος αθλητής που γύρισε στην αφετηρία (που ήταν και το τέρμα), ήταν ο Δαυίδ Σταμογιάννης στις 17.46 το απόγευμα κάνοντας 203 χιλιόμετρα σε 10 ώρες και 12 λεπτά, συνολικά! Ο καθαρός χρόνος του ποδηλάτη ήταν λιγότερος κατά μία περίπου ώρα. Μέση ταχύτητα έκανε γύρω στα 22 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυξε ήταν λίγο πάνω από τα 60 χιλιόμετρα!

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 17.53 κατέφθασαν ακόμα πέντε ποδηλάτες, και λίγο αργότερα οι υπόλοιποι, που πραγματοποίησαν αυτή την ονειρική διαδρομή γύρω από τις λίμνες του μεγάλου κάμπου.

Συγχαρητήρια αξίζουν οι 16 ποδηλάτες και η μία ποδηλάτισσα, καθώς και αυτοί που εργάστηκαν στον προγραμματισμό, οι ελεγκτές στα σημεία ελέγχου και οι συνοδοί με αυτοκίνητα.

Λεπτομέρειες του αγώνα και φωτογραφίες από την διαδρομή μπορεί κανείς να δει στην σελίδα της ομάδας στο f/b, Brevet Αγρινίου).

Τους ευχόμαστε καλή ξεκούραση και καλή προπόνηση για επόμενους αγώνες της δραστήριας ομάδας τους!

Α.Κ.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 295 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 00:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.