Κυριακή, 2η Ιουνίου 2024  6:47 πμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 23:32

Στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Κατούνας ο Σύλλογος Ποντίων «Δ. Ψαθάς» (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ένα από τα ποντιακά χωριά του νομού Αιτωλοακαρνανίας που έχει επιπλέον την τύχη να έχει δίπλα του την γερόντισσα του μοναστηριού, η οποία με δική της πρωτοβουλία πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια τέτοιες μέρες μνημόσυνο για την ανάπαυση των χαμένων από τη μανία του τούρκικου εθνικισμού ψυχών των Ελλήνων του Πόντου.

«Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε…», αναφέρει σε ανάρτηση ο Σύλλογος. Μετά την τέλεση του μνημόσυνου ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο « Όσων ήρθαν από τις χαμένες πατρίδες και έχασαν τη ζωή τους εδώ», το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Μονής.

Ιδιαίτερη στιγμή η κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του χωριού απο τη γηραιότερη κάτοικο. Ακολούθησε ο παραδοσιακός καφές και «κοκκία» υπό τον ήχο της λύρας του λυράρη Αποστόλης Κοτταρίδης και παραδοσιακά τραγούδια από το σύνολο των παρευρισκόμενων. «Ευχαριστούμε θερμά τη γερόντισσα και τους κατοίκους του χωριού για τη φιλοξενία! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ», καταλήγει η σχετική ανάρτηση.


sinidisi.gr

Διαβάστηκε 150 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.