Τετάρτη, 29η Μαίου 2024  7:49 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 12:55

To 2o Γυμνάσιο Aγρινίου στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To 2o Γυμνάσιο Κοσμάς ο Αιτωλός συμμετείχε το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας με θέμα « Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» το Σάββατο 20 Μαΐου στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών με τη συμμετοχή 342 σχολείων από όλη την Ελλάδα που ήρθαν για να « μιλήσουν για τον τόπο τους».

Το θέμα της ερευνητικής εργασίας των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου αφορούσε τον Κοσμά τον Αιτωλό τον διδάσκαλο της Ρωμιοσύνης ο οποίος έθεσε τα γερά θεμέλια για την εθνεγερσία του 1821 ιδρύοντας πλήθους σχολεία στα μέρη όπου περιηγήθηκε, ανυψώνοντας το ηθικό των Ελλήνων.

Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν σε αυτό το Δίκτυο εκπόνησαν εργασίες ερευνητικές δημιουργικής γραφής, εικαστικά, δρώμενα, ψηφιακές αφηγήσεις, μουσικές παραγωγές, βιωματικά εργαστήρια, πάνω στις εξής υποενότητες της βασικής θεματικής: Τοπική ιστορία και εθιμικές τοπικές συνήθειες,μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι,τοπικήΛογοτεχνία/Λογοτέχνες συνδεδεμένοι με τον τόπο,τέχνες και αρχιτεκτονική,τοπική ιδιομορφία:φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, οικονομική ζωή/ εμπορική δραστηριότητα,εξέχουσες μορφές του τόπου.

Η ποσότητα και η ποιότητα των εργασιών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, ο έκδηλος ενθουσιασμός των μαθητών της χώρας που ωςευαίσθητοι ερευνητές και φυσικοί κληρονόμοι της τοπικής ιστορίας του τόπου τους παρουσίασαν τις πρωτότυπες μελέτες τους ήταν συγκινητικός.

Το 2ο Γυμνάσιο Κοσμάς ο Αιτωλός θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνη της ενορίας του Αγίου Δημητρίου και τον Πατέρα Ευάγγελο Αγοραστό της Ιεράς μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο για την πολύτιμη συνεισφορά και συνεργασία τους στην εκπόνηση της εργασίας των μαθητών μας.

Συμμετείχαν οι Εκπαιδευτικοί:

Γαϊτανίδου Μαρία Πε02, Μπεσίρη Δήμητρα ΠΕ03, Τσαρούχη Βασιλική ΠΕ03

Συμμετείχαν οι μαθητές:

Αθανασίου Γεώργιος, Αθανασίου Ελπίδα, Αραβανής Κωνσταντίνος, Βασιλόπουλος Δημήτιος, Βλάχου Ναταλία, Γαλαζούλα Ειρήνη, Γκάτσης Ιωάννης, Δαράβαλη Βάγια, Δαράβαλης Ιωάννης, Ιωάννου Σπυριδούλα, Καλογεράκης Θεόδωρος, Καλύβα Ελένη, Καπρέτσου Ευαγγελία, Κοράκη Βασιλική, Κουμπούρης Γιάννης, Λούντζης Κωνσταντίνος, Μαρούλης Χριστόφορος, ΠάιαΕλίσα, Παπαδοπούλου Ελένη, Προβίδα Στέλλα, Ταλάντζης Χρήστος, Υφαντής Παναγιώτης, Φώτου Άννα, Χαντζή Αλεξάνδρα






sinidisi.gr

Διαβάστηκε 260 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.