Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 14:06

διαΝΕΟσις - Νέο Podcast: Η Άννα Διαμαντοπούλου μας μιλά για την εκπαίδευση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
diaNEOsis Podcasts: Η Εκπαίδευση Με Απλά Λόγια

Στο όγδοο μέρος της σειράς συζητήσεων "Με Απλά Λόγια", συζητάμε με την Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση στην Ελλάδα.


ακόμα

Ένα άρθρο για τη σχέση των Ελλήνων με τα ζώα

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία σχολιάζει τα ευρήματα της έρευνας "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες" σχετικά με τις στάσεις και τις απόψεις των Ελλήνων για τα κατοικίδια ζώα.

Η διαΝΕΟσις ολοκληρώνει σήμερα την πρώτη "σεζόν" της νέας σειράς επεισοδίων podcasts που εγκαινίασε φέτος, στην οποία ειδικοί συζητούν και εξηγούν με απλά λόγια σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στο νέο, όγδοο επεισόδιο της σειράς "Με Απλά Λόγια", η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου συζητά με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο για τα βασικά προβλήματα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, για την εμπειρία της στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και και για μερικούς δημοφιλείς μύθους που εξακολουθούν να επικρατούν στο δημόσιο διάλογο την παιδεία.

Γιατί οι Έλληνες μαθητές τα πηγαίνουν τόσο χειρότερα από τους μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών; Πώς γίνεται να υπάρχουν τόσα εμπόδια και τόσες δυσλειτουργίες στην εκπαιδευτική διαδικασία –σε όλες τις βαθμίδες; Και γιατί απαγορεύεται από το Σύνταγμα η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων; 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Ολόκληρη η συζήτηση με την Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Αννα Διαμαντοπούλου
Ή να την ακούσετε εδώ:
Με Απλά Λόγια - PODCAST
Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε:
  • Την ανάλυση της διαΝΕΟσις για την έρευνα PISA του ΟΟΣΑ, εδώ
  • Τις έρευνες της διαΝΕΟσις για την προσχολική αγωγή στην Ελλάδα, εδώ
  • Και τις έρευνες της διαΝΕΟσις για την τεχνική κατάρτιση και την εκπαίδευση ενηλίκων, εδώ
Τέλος, μην ξεχάσετε να γραφτείτε συνδρομητές στο podcast της διαΝΕΟσις στο Spotify, εδώ
ή στα Apple Podcasts, εδώ.
ή στα Google Podcasts, εδώ. (ή όπου αλλού ακούτε podcasts)
...και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube, εδώ.

η σειρά "Με Απλά Λόγια" θα επιστρέψει με νέα επεισόδια στις αρχές του 2023. 

Ακόμα, σήμερα μπορείτε να διαβάσετε το νέο άρθρο της διαΝΕΟσις με τίτλο "Οι Έλληνες Και Τα Κατοικίδιά Τους", στο οποίο η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία σχολιάζει τα ευρήματα της έρευνας "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες το 2022" σχετικά με τις στάσεις και τις απόψεις των Ελλήνων για τα κατοικίδια ζώα.

Πόσοι Έλληνες έχουν κατοικίδια και πόσα; Τι κατοικίδια έχουν και πώς τα απέκτησαν; Τα πηγαίνουν στον κτηνίατρο; "Με την έρευνα αυτή", γράφουν τα μέλη της ΕΚΕ, "επιχειρείται για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα μια αξιόπιστη καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με το θέμα, με σκοπό να ξεκινήσει μια σε βάθος διερεύνηση για τις τάσεις, τις προκλήσεις και τις δεσμεύσεις της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με τα ζώα". 

Διαβάστε το άρθρο για τη σχέση των Ελλήνων με τα κατοικίδια ζώα
 
Το πιο πρόσφατο τεύχος της ετήσιας έκδοσης της διαΝΕΟσις ΕΡΕΥΝΕΣ κυκλοφορεί και περιλαμβάνει σε συμπυκνωμένη και ευανάγνωστη μορφή όσα κάναμε το 2021.

Το 2021, η διαΝΕΟσις δημοσίευσε συνολικά 16 έρευνες, 10 κείμενα πολιτικής, 29 άρθρα και 3 βιβλία. Τα περισσότερα από αυτά είχαν σχέση με την ελληνική κοινωνία και οικονομία στον καιρό της πανδημίας, καθώς και με το πώς η Ελλάδα μπορεί να προσαρμοστεί
για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις του μέλλοντος. Από την κλιματική αλλαγή μέχρι την αξιοποίηση της διασποράς, και από την κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα μέχρι το θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης ενηλίκων, η διαΝΕΟσις επιχείρησε να ξεχωρίσει σημαντικά θέματα, να τα αναλύσει και να συνεισφέρει τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής.

Μπορείτε να βρείτε το τεύχος στο e-shop της διαΝΕΟσις και στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία. Κοστίζει €5.
Διαβάστηκε 211 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.