Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 19:03

Ιστορία μου, Αμαρτία μου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Γιώργος Β. Σολτάτος

Οι δρόμοι της Αιτωλοακαρνανίας έχουνε μεγάλη ιστορία τόσο στο σύνολό τους, όσο και ο καθένας ξεχωριστά!

Να θυμηθούμε τα τελευταία χρόνια, χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η πρώτη αφορά την Ιόνια οδό!
Όλοι οι έχοντες ενασχόληση τα τελευταία χρόνια με τα κοινά, θυμούνται την παράκαμψη Αγρινίου, από Κεφαλόβρυσο μέχρι τον Αχελώο! Χρόνια και χρόνια, μελέτες, ενστάσεις, ενάρξεις, εγκαίνια, κορδέλες, προσφυγές δικαστικές, διαμάχες ένα χιλιόμετρο κατασκευών το χρόνο και η ζωή προχώραγε!!
Ώσπου το θαύμα έγινε !Παραχωρήθηκε ολόκληρη σε εταιρεία!! Και να.. όλα πήραν το δρόμο τους…ομαλά!

Η δεύτερη αφορά την παράκαμψη Αμφιλοχίας από Αμβρακία προς Βόνιτσα!
Χρόνια και χρόνια, μελέτες, ενστάσεις, ενάρξεις, εγκαίνια, κορδέλες, διακοπές, προσφυγές δικαστικές και διοικητικές, άλλοτε κάποια μπουλντόζα δούλευε, πότε ένας φορτωτή και σπανίως κάποιο φορτηγό! Θα ολοκληρωθεί ολόκληρος ο άξονας μέχρι και την Λευκάδα, μόλις “επισήμως”, παραχωρηθεί!!

Η τρίτη περίπτωση αφορά την “σύνδεση” του Αγρινίου με το Καρπενήσι, που πρόσφατα αναβαθμίσθηκε σε “Σύνδεση Πλατυγιαλιού με Καρπενήσι και εκείθεν προς Λαμία”, με προοπτική την Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως την Μόσχα!!Και εδώ τα ίδια και χειρότερα!

Όσοι κινούνται από Αγρίνιο προς Θέρμο, στην περιοχή του καταστήματος Lidl, εδώ και κάμποσα χρόνια, ατενίζουν εκστατικοί τον “οργασμό “, εργασιών σε αυτό το σημείο ! Πότε ένας φορτωτής, πότε ένας εκσκαφέας, πότε ένα φορτηγό, εργάζονται με πότε έναν, πότε δύο, σπανίως δε τρεις εργάτες και πάντα κάτι κατασκευάζουν! Σχετικά πρόσφατα, εμφανίστηκε ένα φορτηγό με άσφαλτο και ένας οδοστρωτήρας και άρχισε να στρώνει νέο τάπητα στο οδόστρωμα!

Προσέξτε τώρα την παγκόσμια πρωτοτυπία σε αυτό: α) Ο κεντρικός δρόμος προς νότο οδηγεί σε αδιέξοδο!!! β), Ο παράδρομος δυτικά, επίσης σε αδιέξοδο!!! γ) ο παράδρομος ανατολικά συνεχίζει και συνδέεται με… χωματόδρομο, που στην συνέχεια συνδέεται με τον υπό κατασκευή “ποδηλατόδρομο” προς Άη Γιάννη τον Ριγανά!!! Και δ) Στους δρόμους αυτούς “ρίξανε” νέο άσφαλτο τάπητα γιατί ο προηγούμενος είχε “σκουριάσει”, από την μη χρησιμοποίηση του!!

Υπάρχει κάποιος που να δώσει μία εξήγηση;
Περιφέρεια! Υπουργείο! Κάποιος τέλος πάντων!
Τι ζητάω τώρα και εγώ; Εξήγηση; Τι είναι αυτό;
Το Κράτος δεν εξηγεί!! Εισπράττει και πληρώνει!!!!!!
Αυτά προς το παρόν!!!!

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 473 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.