Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 23:10

«Αν θες… μπορείς»: Εκδήλωση αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρίες πραγματοποίησε το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου.

Η εκδήλωση, με σύνθημα-μήνυμα «Αν θες… μπορείς», έλαβε χώρα στην στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρίες.

Η ανακοίνωση του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου:

Το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου πραγματοποίησε εκδήλωση ευαισθητοποίησης, αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρίες, την Παρασκευή, 2-12-2022 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Η 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρίες, υπήρξε η αφορμή. Ο απώτερος λόγος για τον οποίον διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση ήταν για να διδαχτούμε εμείς οι ίδιοι από τις αγωνίες και τους αγώνες των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, και να παραδειγματιστούμε από τη στάση τους.

«Αν θες… μπορείς» ήταν το σύνθημα που επιλέξαμε για αυτήν.

Ένα σύνθημα-μήνυμα εμπνευσμένο από εκείνους που έκαναν τη θέληση… δύναμη, τα εμπόδια…ευκαιρίες· και έγιναν πρωταγωνιστές της ζωής. Επιστήμονες, καλλιτέχνες, άνθρωποι οικείοι, κοντινοί, όπως οι προσκεκλημένοι μας, που δε δέχτηκαν παθητικά τη μοίρα τους και έκαναν πράξη τη φράση «αν θες… μπορείς».

Στο πλαίσιο αυτό ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μας, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, που υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας:
• την κυρία Ευγενία Μπλέτσα, απόφοιτη του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών και συγγραφέα δύο βιβλίων με τίτλους «Ένα δώρο στον Χριστό» (εκδ. Συνείδηση) και «Όταν το βουνό γίνεται πεδιάδα» (εκδ. Κάκτος), και
• τον κύριο Παναγιώτη Αγγελούδη, αστυνομικό, και πολλές φορές πρωταθλητή Ελλάδος στην επιτραπέζια αντισφαίριση.


Η παρουσία τους…συγκλονιστική· ο λόγος τους…πηγαίος, ειλικρινής και βαθύς, βγαλμένος μέσα από την ψυχή ανθρώπων που οι δυσκολίες δεν τους καταβάλλουν, που με το θάρρος και την αγωνιστικότητά τους μάς δείχνουν τον δρόμο να υπερβαίνουμε τα εμπόδια και να αγωνιζόμαστε διαρκώς για το καλύτερο.

Οι μαθητές μας, αρχικά, παρουσίασαν την ιστορία καλλιτεχνών και επιστημόνων, που παρά τα προβλήματα που είχαν διέπρεψαν στους τομείς τους. Παραδείγματα αποτελούν η Φρίντα Κάλο, ο Στίβεν Χόκινγκ, ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και η Έλεν Κέλερ. Στη συνέχεια παρουσιάσαμε τους καλεσμένους μας, οι οποίοι συνομίλησαν με τους μαθητές και μέσα από το διάλογο αναδείχτηκαν σημαντικά θέματα. Για παράδειγμα, το πρόβλημα προσβασιμότητας που, όπως τόνισε ο κ. Αγγελούδης, δεν είναι μόνο θέμα υποδομών, αλλά και συμπεριφοράς όλων μας. Η κα Μπλέτσα ανέφερε ότι οποιοδήποτε όριο θέτουμε μόνοι μας στον εαυτό μας, οποιοδήποτε «δεν μπορώ», είναι ένα είδος αναπηρίας. Ο κ. Αγγελούδης έπαιξε με τους μαθητές μας πινγκ-πονγκ και αποδείχθηκε πολύ σκληρός αντίπαλος.


Κρατάμε μέσα μας το σύνθημα «αν θέλουμε… μπορούμε», ευχαριστούμε τους καλεσμένους μας μέσα από την καρδιά μας για τη βιωματική δράση ευαισθητοποίησης και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα τους θυμόμαστε μόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 297 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.