Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 23:05

Η «Επιτροπή Υγείας και Αλληλεγγύης» καλεί σε συγκέντρωση στο Παναιτώλιο (Κυρ 11/12/2022 11:00 πμ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H «Επιτροπή Υγείας και Αλληλεγγύης»  καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου  στην Πλατεία Ομονοίας στο Παναιτώλιο. Η ανακοίνωση:

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η επιτροπή υγείας και αλληλεγγύης σας καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί στην

κεντρική πλατεία( πλατεία ομονοίας )για να απαιτήσουμε – διεκδικήσουμε λύσεις σε αναγκαία, οξυμένα και επικίνδυνα προβλήματα.
ΥΓΕΙΑ

· Με κεντρικό σύνθημα η υγεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα διεκδικήσαμε και διεκδικούμε να δοθούν λύσεις σε όλες τις βαθμίδες της υγείας.

· Τοπικά στο χωριό μας να έχουμε σύγχρονο αγροτικό ιατρείο με το απαιτούμενο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

· Να λυθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου .

· Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα γιατί πολλοί ασφαλισμένοι δυσκολεύονται και δεν παίρνουν τα φάρμακα.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις στις διεκδικήσεις μας αλλά αντίθετα κάθε χρόνο μειώνει τους προϋπολογισμούς στην υγεία προωθώντας συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και με νόμο επιχειρεί να καθιερώσει ακόμη και απογευματινά χειρουργεία με ότι αυτό σημαίνει για το λαό και τη νεολαία μας.

Επίσης γίνεται προσπάθεια η Πρωτοβάθμια περίθαλψη και πρόληψη (αγροτικά, περιφερειακά, Ιατρεία- Κέντρα Υγείας) να περάσουν στην τοπική Αυτοδιοίκηση και να πληρώνουμε δύο και τρεις φορές για μία υπηρεσία.

ούτε βήμα πίσω. τα αιτήματά μας τα υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η ακρίβεια έχει ξεκινήσει πριν τον πόλεμο. Στη διάρκεια του πολέμου απογειώθηκε και φτάσαμε στη σημερινή αφόρητη κατάσταση. Αμόλυβδη 2,5ευρω ,πετρέλαιο κίνησης 2,20 στα σουπερμάρκετ οι τιμές απλησίαστες ,στα ύψη το ρεύμα.

Διεκδικούμε και απαιτούμε όπως και εκατοντάδες φορείς

· Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, γενναία αύξηση συντάξεων ,μισθών, ημερομισθίων, αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς, συνταξιούχους, ΕΒΕ- αγρότες

· Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης

· Κατάργηση ειδικών φόρων καυσίμων

Τα μέτρα αυτά μπορούν να ανακουφίσουν χωρίς να λύνουν το πρόβλημα.

Πρέπει να πάρουμε υπόψιν ότι τα έσοδα του κράτους σύμφωνα με ανακοίνωση το 9μηνο από την αρχή του χρόνου ήταν 45 δις από 40 δις .Τα 5 δις προήλθαν από τη ληστεία μέσω των φόρων

Τα κέρδη των εισηγμένων και ειδικότερα όσων ασχολούνται με την ενέργεια εκτινάχθηκαν. Οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο .

ΤΟΠΙΚΑ ΛΑΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η επιτροπή υγείας και αλληλεγγύης σε παράσταση που πραγματοποίησε στη Δημοτική αρχή απαίτησε να λυθούν χρόνια ,αναγκαία ,οξυμένα και επικίνδυνα προβλήματα.

Ο φωτισμός Παναιτωλίου – Αβόρανης .Ο φωτισμός στη μαραθωνοδρόμου μέχρι την εθνική οδό. Να εξασφαλιστεί πρόσβαση στα γηπεδάκι 5×5. Να γίνουν τα πεζοδρόμια του δρόμου στο ύψος των αμπαριών. Προσωπικό για το και ΚΕΠΕΤΡΙ . Η παιδική χαρά, ο φωτισμός και η καθαριότητα στα Αμπάρια. Τις απαντήσεις του κου Δημάρχου της δώσαμε στη δημοσιότητα. Χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλα σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο δεν θα παραιτηθούμε αλλά θα διεκδικήσουμε λύσεις ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους κατοίκους του χωριού μας .

ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

Μετά και τις κινητοποιήσεις που έγιναν η απόφαση για κλείσιμο του ταχυδρομείου φαίνεται ότι πάγωσε. Κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι αύριο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί.Για αυτό σας καλούμε να βρίσκεστε σε επιφυλακή.

Σας καλούμε να συσπειρωθείτε στην Επιτροπή υγείας και Αλληλεγγύης .

Οι μέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες και επικίνδυνες .Να είμαστε ενωμένοι γιατί τα προβλήματα είναι κοινά .

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 260 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 23:10
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.