Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 21:20

Με επιτυχία και η 2η προβολή της ταινίας «EVIL PRESENCE 2» των Αδελφών Μπαϊρακτάρη στον κιν/φο ΑΝΕΣΙΣ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε και η 2η προβολή της ταινίας EVIL PRESENCE 2 των Αγρινιωτών Γιώργου και Ανδρέα Μπαϊρακτάρη στον Δημοτικό κιν/φο ΑΝΕΣΙΣ την Παρασκευή 2/12/2022. Πολλοί φίλοι του κινηματογράφου  που δεν την είχαν δεί στην πρώτη προβολή που έγινε το καλοκαίρι στον κιν/φο ΕΛΛΗΝΙΣ είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν μαζί με όλους όσους θέλησαν να την δούν για δεύτερη φορά.

Με τους βασικούς συντελεστές αλλά και με άτομα που έπαιξαν στην ταινία μίλησε η δημοσιογράφος Χρύσα Σπαή.  

IMAGE 05

Ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης που έκανε το σενάριο και την σκηνοθεσία δήλωσε: «Μέσω της ταινίας θελήσαμε να αναδείξουμε μέρη του νομού Αιτωλοακαρνανίας που είναι μοναδικός, και κατ’ εμέ ο πιο όμορφος στην Ελλάδα. Επίσης θελήσαμε να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοιου είδους θρίλερ και τέτοιου είδους ταινίες που να πηγαίνουν τόσο βαθιά στο ανεξήγητο, στο θέμα της πίστης και στο θέμα της ψυχολογίας. Πιστεύουμε ότι κάναμε κάτι το διαφορετικό από αυτά που υπάρχουνε τώρα.»

Ο Ανδρέας Μπαϊρακτάρης ο οποίος έκανε την εικονοληψία, το μοντάζ και την μουσική επένδυση δήλωσε: «Είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις τόσο διαφορετικά πράγματα, καθότι πολλές φορές μεταμφιεζόμουν για τον ρόλο που έπαιζα και ταυτόχρονα τραβούσα με την κάμερα, κατόπιν συνεννόησης με τον αδελφό μου τον Γιώργο που έκανε την σκηνοθεσία. Όμως ειδικά στο κομμάτι του μοντάζ η δουλειά ήταν πάρα πολύ δύσκολη, χρονοβόρα και κοπιαστική.»

Ο Λευτέρης Μπαρλίκας ο οποίος έπαιξε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία δήλωσε: «Τα μήνυμα της ταινίας για μένα είναι ότι η ζωή μπορεί να σε γονατίσει, μπορεί να σε ρίξει χαμηλά, μπορεί να σε απογοητεύσει, και να φτάσεις στα όριά σου. Αλλά αν έχεις φίλους καλούς που σε αγαπάνε, όλα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Ποτέ να μην απογοητευόμαστε ότι και να μας συμβεί στην ζωή. Και ένα άλλο μήνυμα που πέρασε μέσα από την ταινία, είναι ότι όταν έχεις πίστη στον Χριστό δεν είναι τίποτα αδύνατο. Αυτό το έζησα και στο έργο, αλλά και στη ζωή μου. Ο Χριστός είναι ο οδηγός μου και αν την αφιερώνω σε έναν άνθρωπο την ταινία και όλο αυτό το οποίο έζησα, είναι στην αγαπημένη μου μαμά την οποία δυστυχώς την έχασα και ΄ήταν ο άνθρωπος που με οδήγησε  στον δρόμο του Χριστού και να έχω πίστη και να μην τα παρατάω ποτέ. Πάντα θα την ευγνωμονώ.»

Ο Γιάννης Ράπτης ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία της ταινίας, μας δήλωσε: «Συμμετείχα και εγώ μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στην ταινία. Ομολογώ ότι ήταν μία όμορφη εμπειρία, πραγματικά αξέχαστη και τελικά οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Η ταινία μας αγκαλιάστηκε από το κοινό της πόλης και η ανταπόκριση του κόσμου μας εξέπληξε. Εμείς ξεκινήσαμε χαλαρά, αλλά στην πορεία δεθήκαμε περισσότερο με αυτό που κάναμε και βγήκε ένα ωραίο αποτέλεσμα, πέραν το γεγονότος ότι αποκτήσαμε νέες εμπειρίες, κάναμε καινούργιους φίλους, αλλά και το συναίσθημα να βλέπεις το πρόσωπό σου στη μεγάλη οθόνη είναι διαφορετικό. Ήταν μια δύσκολη χρονιά μετά την πανδημία και αυτή η δράση μας βοήθησε πολύ ψυχολογικά να ξεφύγουμε από τα προβλήματα.»

Επισήμανση του Γιώργου Μπαϊρακτάρη: Ο Γιάννης βοήθησε στην δημιουργία της ταινίας καθότι μας υπέδειξε τις τοποθεσίες που έγιναν τα γυρίσματα.  

IMAGE 07

Ο Χρήστος  Βασιλογιάννης που έπαιξε στην ταινία μας δήλωσε: «Εγώ στην ταινία αυτή κάνω τον ρόλο του ιερέα. Αποτελεί συνέχεια του ρόλου μου στην πρώτη ταινία EVIL PRESENCE 1, όπου έκανα τον τζογαδόρο που τα έχασε όλα στο χρηματιστήριο, δαιμονίστηκε και γίνονται τέτοια σκηνικά, που στην πορεία εμφανίστηκε ο Θεός με κάποιο τρόπο στη ζωή μου, είδα κάποια πράγματα, μετανόησε και τελικά στράφηκα στην εκκλησία. Έτσι στην 2η ταινία EVIL PRESENCE 2, κάνω τον ρόλο του παππά, έναν ρόλο καθοριστικό έναν ρόλο διαφορετικό. Το μήνυμα που περνά μέσα από τον ρόλο μου είναι η μετάνοια.»

Η Χριστίνα Μπαλάσκα Υπεύθυνη του κινηματογραφικού τμήματος πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, δήλωσε: «Η ταινία παίχθηκε για πρώτη φορά στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ με πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου, κάτι που μας έδωσε το ερέθισμα να την ξαναπροβάλουμε στον χειμερινό δημοτικό κιν/φο ΑΝΕΣΙΣ. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε όλους τους παραγωγούς που κάνουν κινηματογραφικά βήματα στην πόλη μας  και πολύ περισσότερο όταν όλοι οι συμμετέχοντες είναι αγρινιώτες. Ο Γιώργος λοιπόν και ο Ανδρέας δύο από τα δικά μας παιδιά που επέστρεψαν στο Αγρίνιο και πλέον δραστηριοποιούνται εδώ αξίζουν της υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου για την κινηματογραφική δουλειά τους, τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και περιμένουμε το EVIL PRESENCE 3»

IMAGE 00

IMAGE 07

απο αριστερά: Χρήστος Βασιλογιάννης, Γιάννης Ράπτης, Γιώργος Μπαϊρακτάρης, Χριστίνα Μπαλάσκα, Χρύσα Σπαή, Λευτέρης Μπαρλίκας και Ανδρέας Μπαϊρακτάρης

 

Διαβάστηκε 1402 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 21:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.