Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 19:38

Τα δέκα σημάδια που δείχνουν ότι σας κοροϊδεύει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι κάποια ανησυχητικά σημάδια, σε μια σχέση ή γνωριμία, τα οποία παραβλέπουμε, όχι γιατί δεν μπορούμε αλλά επειδή δεν θέλουμε να τα δούμε.

Σε ποιες περιπτώσεις όμως ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας δεν αξίζει την εμπιστοσύνη μας;

1. Όταν μάς λέει ότι θα τηλεφωνήσει, δεν το κάνει. Αν αυτό συμβαίνει σπάνια, δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι – μπορεί, απλά, για παράδειγμα, να περνάει μια δύσκολη επαγγελματική περίοδο και να μην κατάφερε να είναι συνεπής απέναντί μας. Αν συμβαίνει όμως συστηματικά, καλό είναι να μας προβληματίσει.

2. Καθυστερεί στα ραντεβού ή μπορεί ακόμα και να μην εμφανιστεί καθόλου. Κάποιοι είναι πιο ασυνεπείς ως χαρακτήρες, αλλά το λιγότερο που μας οφείλει κάποιος που μας «στήνει» συστηματικά είναι να μας τηλεφωνήσει και να μας ενημερώσει ότι θα αργήσει. Διαφορετικά, η συστηματική ασυνέπεια μπορεί να αποτελεί σημάδι έλλειψης σεβασμού και ενδιαφέροντος.

3. Εκείνος αποφασίζει πότε θα συναντηθούμε. Το πρόβλημα δεν είναι να θέλει ένα βράδυ να βγει με τους φίλους του, αλλά όταν αποφασίζει να μας βλέπει, π.χ., κάθε δύο Σαββατοκύριακα ή μόνο τις καθημερινές. Και όταν, γενικά, θέτει τους κανόνες στη συχνότητα με την οποία συναντιόμαστε. Τότε, μπορεί να μην είμαστε η προτεραιότητά του ή ακόμα και να έχει παράλληλη σχέση.

4. Δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα προσωπικό για εκείνον. Ακόμα και αν δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητικός, είναι ανησυχητικό να μοιραστεί μαζί μας βασικές πληροφορίες, π.χ., για τη δουλειά του, τους φίλους του, το παρελθόν ή την οικογένειά του. Ίσως θέλει να μας κρατήσει σε απόσταση ή κρύβει κάτι σημαντικό.

5. Δεν δείχνει ενδιαφέρον για τη δική μας ζωή. Μπορεί, από την άλλη, ενώ μιλάει αρκετά για τον εαυτό του να μην ρωτάει σχεδόν τίποτα για εμάς – για παράδειγμα, για τη μέρα μας, για τα συναισθήματά μας, για τη ζωή μας. Μια ακόμα ένδειξη ότι κρατάει αποστάσεις. Ή ότι είναι πολύ εγωκεντρικός.

6. Δεν μας έχει συστήσει στον κοινωνικό του κύκλο. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως οι φίλοι του να μη γνωρίζουν καν την ύπαρξή μας. Μπορεί να μην έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει να είναι μαζί μας ή να έχει αποφασίσει ότι δεν αποτελούμε γι’ αυτόν τίποτα περισσότερο από μια ευκαιριακή γνωριμία.

7. Έχει πολλές γυναίκες «φίλες» – και δεν μας το κρύβει. Αυτό μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες – αν θεωρήσουμε ότι η πλατωνική φιλία μεταξύ γυναίκα και άντρα δεν είναι ο κανόνας. Είτε προσπαθεί να μας κάνει για κάποιο λόγο να ζηλέψουμε είτε μας αντιμετωπίζει σαν μια ακόμα γυναίκα «φίλη», ανάμεσα στις άλλες είτε μάς θεωρεί τη «βασική» σχέση του αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες ερωτικές περιπέτειες.

8. Δεν ξέρουμε πού πάει και τι κάνει. Μπορεί να θεωρεί περιττό να μοιραστεί μαζί μας την καθημερινότητά του – κακό σημάδι. Ή να μας κρύβει κάτι – επίσης κακό σημάδι.

9. Δεν κάνει ποτέ σχέδια μαζί μας για το μέλλον. Δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στην προοπτική ενός γάμου και μιας οικογένειας, αλλά ακόμα και στα πλάνα των Χριστουγέννων ή και του επόμενου Σαββατοκύριακου. Ίσως να μη βλέπει τη σχέση μας να μακροημερεύει.

10. Νιώθουμε ότι εμείς κάνουμε κάτι λάθος και τον «διώχνουμε» μακριά μας. Αυτό είναι ένα από τα πλέον ανησυχητικά σημάδια: Μπορεί να έχουμε να κάνουμε με έναν χειριστικό, τοξικό άνθρωπο, που σπεύδει να αποδώσει σε εμάς την αδυναμία του να καλλιεργήσει μια υγιή και λειτουργική σχέση.

pronews.gr

Διαβάστηκε 551 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.